Infecția cu Coronavirus(Covid19)ne-a obligat să renunțăm la multe acțiuni mariane prevăzute pentru acest an. E timpul să depășim această fază, să reluăm viața de marianiști în comunitate, cu modalitățile pe care situația le permite. Și o facem odată cu intrarea în luna octombrie, luna Sfântului Rozariu.

         Lăsăm deoparte oboseala timpului, pentru că astăzi este tot mai mare nevoie să trăim și să transmitem credința. Calea aleasă de Reuniunea Mariană, la început, pentru Eparhia de Oradea, este „A trăi în luna octombrie o zi cu Sfânta Fecioară Maria”, a trăi într-o legătură interioară, profundă, cu Preacurata.

       O zi, de la răsăritul la apusul soarelui, cu Sfânta Fecioară în sufletul, în gândul și în viața noastră obișnuită. Marianistele și marianiștii își vor alege ziua în care vor căuta să se comporte creștinește în toate situațiile, prevăzute sau neprevăzute, în așa fel, încât să o bucure pe Sfânta Fecioară: în rugăciune, în familie, în relațiile cu semenii, în fapte, în cuvinte, în atitudine, în tot ce este viața de fiecare zi.

          În afară de recitarea Sfântului Rozariu sau a unei decade, a rugăciunii pentru bolnavii cu Covid19, a medicilor și a personalului sanitar, ne vom ruga pentru Sfântul Părinte Francisc și pentru Episcopul nostru Virgil.

          În ziua de 7 octombrie, ziua Sfintei Fecioare Maria, Regina Rozariului, membrii Reuniunii Mariane, care vor merge la biserică, vor duce, în cinstea Sfintei Fecioare, buchete cu flori să le așeze la Statuia sau Icoana Sfântă a Preacuratei.

          Rugăm Reuniunile Mariane să-și reînceapă activitatea, să înlăture izolarea și să dea loc  spiritului de comuniune și de solidaritate – mijloacele moderne ne vin în ajutor pentru a întări spiritualitatea mariană. Împărtășiți-vă unii la alții experiențele acestei zile deosebite și, vă rugăm, comunicați-ne și nouă cum ați trăit această zi.

         Sperăm ca Reuniunea Mariană să dea în felul acesta un suflu de credință înspre lume.

                         Cu blândul Isus  să ne binecuvânteze Fecioara de Sus!

                  Părintele spiritual                                           Președinta R.M.

                     Traian Dobrată                                               Otilia Bălaș