„Pentru studentii si masteranzii absolventi ai Departamentului Oradea al Facultatii de Teologie Greco-Catolica din cadrul Universitatii „Babes-Bolyai” Cluj – Napoca, ziua de vineri 25 mai 2018 a fost una speciala. A fost ziua în care a rasunat ultimul „sunet de clopotel”, o ocazie fericita de a aduce prinos de lauda bunului Dumnezeu pentru tot darul primit si de a exprima deplina gratitudine si respectul fata de toti cei care au contribuit la formarea intelectuala si spirituala a studentilor seminaristi si a masteranzilor.
Festivitatea a debutat la ora 08:00 în Biserica „Sfântul Gheorghe”, a Seminarului Teologic Major Greco-Catolic „Sfintii Trei Ierarhi – Vasile, Grigore si Ioan” cu Sfânta Liturghie arhiereasca oficiata de Preasfintia Sa Virgil Bercea – Episcop de Oradea Mare, împreuna cu un sobor de preoti formatori si profesori.
Evenimentul a continuat în Aula Magna „Episcop Ioan Suciu” unde, în prezenta rudelor, a prietenilor, a cunoscutilor, a invitatilor, a profesorilor si a formatorilor, absolventii au intonat imnul „Gaudeamus Igitur”. Programul festivitatii de absolvire a fost moderat de domnul lector universitar dr. Ionut Popescu – directorul de Departament, parintele conferentiar universitar dr. Ovidiu Horea Pop, pentru ultima data în acest an, a facut strigarea catalogului pentru absolventii de licenta, iar parintele lector universitar dr. Calin Ioan Duse a facut strigarea catalogului pentru absolventii de master.
Parintele conferentiar universitar dr. Alexandru Buzalic a tinut cursul festiv pentru studentii si masteranzii absolventi.
La finalul cursului, Preasfintia Sa Virgil Bercea a înmânat absolventilor Diplomele de absolvire dupa care, cei doi responsabili de an, Viorel Badiceanu – Licenta si Adrian Radu – Master, în semn de recunostinta si adânca pretuire, au înmânat Preasfintiei Sale, preotilor profesori, formatorilor, cadrelor didactice si tuturor persoanelor care, într-un fel sau altul, au ajutat la formarea intelectuala si spirituala a absolventilor, diplome de excelenta si diplome de merit.
Doamna Bianca Dobrata din partea studentilor masteranzi si studentul Cristian George Berciu din partea absolventilor de nivel Licenta au exprimat în interventiile lor, bucuria de a trai aceste momente de încheiere cu bine a studiilor, au exprimat cuvinte de apreciere si multumire pentru tot sprijinul, ajutorul si competenta corpului profesoral, al formatorilor si al tuturor factorilor care au contribuit la bunul mers al activitatilor universitare si formative în facultate si în seminar.
A urmat înmânarea „cheii”. Reprezentantul anului III, Claudiu Baidoc a preluat de la reprezentantul absolventilor de nivel Licenta acest simbol.
Bunul Dumnezeu sa-i însoteasca pe toti absolventii în parcursul lor viitor, iar Preacurata Fecioara Maria sa vegheze asupra tuturor!