„La Memorialul „Rezistenta si represiune în Bihor” din Muzeul Cetatii Orasului Oradea – Complex Cultural a avut loc în ziua dedicata „Noptii Muzeelor” vernisajul unei expozitii de arta contemporana monumentala.
Nasui Collection & Gallery este o organizatie independenta care promoveaza artisti români moderni si contemporani. Nasui Collection & Gallery a lansat programul „Moving Monuments” în 2014, având ca scop productia, prezentarea si itinerarea de lucrari de arta de mari dimensiuni în spatii contemporane prestigioase din întreaga lume. În 2017 a dezvoltat în cadrul programului sectiunea de proiect „Monumente în miscare – Memoria Rezistentei” prin care a itinerat monumente temporare în orase din România unde au existat miscari de rezistenta împotriva comunismului sau spatii opresive de detentie.

Instalatia de 10 lucrari de mari dimensiuni „Depersonalisation” ale artistului Catalin Badarau a deschis Noaptea Alba a Muzeelor 2018 în prezenta artistului Catalin Badarau, a doamnei Angela Lupsea, directorul Muzeului Cetatii-Complex Cultural, a Preasfintiei Sale Virgil Bercea, episcopul greco-catolic de Oradea, a domnului Ionut Ciorba, directorul adjunct al Muzeului, a domnisoarei Cristina Puscas, curatorul Memorialului „Rezistenta si Represiune în Bihor”.