„La Cetatea Oradea a avut loc miercuri, 16 mai 2018, lansarea unui volum care cuprinde peste 1000 de aforisme, reflectii si cugetari ale domnului Stefan Lazar.
Prezentarea volumului a fost facuta de catre Mircea Bradu, scriitor român contemporan, jurnalist, director de teatru si de catre doamna Alina Gândoiu, jurnalist, care a subliniat faptul ca: „Cartea de fata „Potpuriuri”, apartinând domnului Stefan Lazar este chiar o incursiune în timp, un amalgam de tot felul de experiente si gânduri, exprimate în câte un rând, cuvinte spuse din suflet, prin prisma experientelor personale, dar si a celorlalti”.

Autorul volumului, Stefan Lazar, este la cel de-al patrulea volum dupa „Gânduri” (2009), „Similitudini” (2013) si „Circumvolutiuni” (2016). În prezentarea domniei sale a amintit faptul ca: „cartile scrise reflecta, prin puterea tainica a cuvintelor, vibratia sentimentelor fata de Creator si Creatie. Consider ca acestea sunt repede într-o lume prea secularizata, în plina degradare progresiva, iar mesajele astfel transmise sunt în opinia mea, importante atât din punct de vedere al valorii transcendentale, cât si prin prisma aurei de mister în care sunt învaluite”.
Moderatorul evenimentului a fost domnisoara Cristina Liana Puscas. Prezenti la lansarea volumului au fost cadre militare în rezerva, prietenii autorului si Preasfintia Sa Virgil Bercea, episcopul greco-catolic, de Oradea. Momentele muzicale au fost prezentate de catre Grupul „Duo Varadiensis”, format din Lucian Malita la vioara si Thurzo Sandor Jozsef la viola.