„Luni, 15 aprilie 2013, a avut loc sarbatoarea Colegiului Pontifical Pio Romeno din Roma, a carui hram este Sarbatoarea Bunei Vestiri. Sfânta Liturghie a avut loc la orele 06.30 si a fost celebrata de catre PS Mihai Fratila; au concelebrat Pr. Gabriel Buboi, Rectorul Colegiului Pio Romeno, Pr. Vasile Man, Vicerectorul Colegiului, Pr. Cristian Crisan, Rectorul Misiunii Greco-Catolice de la Paris, precum si ceilalti preoti din colegiu.
La ora 13.00 a avut loc o rugaciune în biserica Colegiului în prezenta Eminentei Sale Cardinalul Leonardo Sandri, Prefectul Congregatiei pentru Bisericile Orientale, a Înalt Preasfintiei Sale Cyril Vasil, Secretarul aceleiasi Congregatii, a Preasfintiei Sale Mihai Fratila, Episcop Vicar al Bucurestilor, a Excelentei Sale dl. Bogdan Tataru-Cazaban, Ambasadorul României pe lânga Sfântul Scaun; au mai participat reprezentanti ai Ambasadei României pe lânga Statul Italian, reprezentanti a Universitatilor Pontificale din Roma, rectori ai Colegiilor Pontificale Orientale, alti prieteni si studentii Colegiului.
Dupa momentul de rugaciune, cei prezenti au participat la prânzul festiv. În cuvântul adresat invitatilor, Parintele Rector a multumit Sfântului Parinte Papa pentru generozitatea pe care o arata tinerilor studenti români si a subliniat rolul important pe care îl are Colegiul Pontifical Pio Romeno pentru Biserica Greco-Catolica Româna. A multumit tuturor celor prezenti, în special Congregatiei pentru Bisericile Orientale pentru tot sprijinul acordat: ”În aceasta zi deosebita, doresc sa exprim o deosebita recunostinta si aducere de multumita pentru oportunitatea oferita studentilor nostri greco-catolici români în aceasta frumoasa Cetate a Romei, care pentru noi este Maica a neamului si a credintei. Ei au venit cu entuziasm, datorita generozitatii Congregatiei pentru Bisericile Orientale pentru a-si aprofunda cunostintele teologice si pentru a se umple de acel spirit preotesc care împleteste studiul si rugaciunea, în drumul spre sfintenie.” Eminenta Sa Cardinalul Sandri a multumit la rândul sau Parintelui Rector pentru ocazia oferita celor prezenti de a se întâlni si de a se bucura împreuna la acest eveniment.

Colegiul Pontifical Pio Romeno