„Marti 15 mai 2018, celebrul violonist Alexandru Tomescu a vizitat în calitate de ambasador al Proiectului „Asculta cinci minute de muzica Clasica” initiat în anul 2013 de Radio România Muzical, Liceul Greco-Catolic „Iuliu Maniu” din Oradea, întâlnindu-se cu elevii. Un bun venit în cadrul Liceului a fost transmis de catre Preasfintia Sa Virgil Bercea, episcopul greco-catolic de Oradea si doamna director Antonia Monica Nica.
În cursul serii la Filarmonica de Stat Oradea a avut loc spectacolul, intitulat „Balada – Un secol de muzica”, care face parte din editia a XI-a a Turneului International Stradivarius. Alexandru Tomescu a fost acompaniat de pianista Angela Draghicescu, iar lor li s-au alaturat coruri de copii al Liceului Greco-Catolic „Iuliu Maniu” dirijat de catre doamna profesor Nicoleta Tâmpu, cor care face parte din programul Cantus Mundi, initiat de Corul Madrigal, si Corul de copii Radio.
Turneul Stradivarius, sustinut cu prilejul împlinirii a 100 de ani de la Marea Unire, pune în lumina reflectoarelor cele mai valoroase si inspirate creatii ale muzicii clasice românesti.
"Celebrând Centenarul Marii Uniri, concertul abordeaza un repertoriu de muzica româneasca apartinând compozitorilor George Enescu, Ciprian Porumbescu, Dinu Lipatti, Constantin C. Nottara, Tiberiu Olah, din dorinta de a promova acele valori ale patrimoniului national, care ne definesc si acum, si peste 100 de ani"