„Asociatia Caritas Eparhial Oradea a pus, în Ioanis, piatra de temelie a viitorului centru de zi ”Sfântul Martin”, miercuri, 2 mai 2018. Slujba de sfintire a locului a fost oficiata de parintele protopop Zima Zorel si parintele paroh Bota Mircea, în prezenta copiilor, beneficiari ai viitorului centru, a presedintelui asociatiei, a responsabilului de proiect, Adela Popa-Ghitulescu si ai angajatilor asociatiei.
Valoarea totala a proiectului este estimata la suma de 320.000 euro si preconizam ca începând cu luna octombrie 2018 copiii sa beneficieze de un centru nou conform standardelor europene si a legislatiei în vigoare. Centrul va avea 6 sali pentru activitatile educative, bucatarie proprie si sala de mese, centrala proprie si teren de sport.
Ioanis este un sat din comuna Finis, judetul Bihor, România.
O mare parte dintre locuitori nu au venituri în afara alocatiei copiilor si sunt nescolarizati. Copiii care provin din aceste familii se afla în risc de abandon scolar.
Odata cu realizarea constructiei, în Ioanis, va functiona un centru de zi destinat copiilor cu vârsta între 6 si 16 ani.
De serviciile centrului pe care îl construim la Ioanis vor beneficia un numar de 50-80 de copii. Pentru ei, centrul reprezentând sansa de a mânca o masa calda în fiecare zi, de a fi educati si de a avea un viitor.
Serviciile sociale oferite în cadrul Centrului de Zi ”Sfântul Martin” vor fi servicii sociale specializate care au ca scop asigurarea zilnica a unei mese calde si prevenirea abandonului scolar prin asigurarea unor conditii armonioase de crestere, educare si formare sociala si profesionala.
Centrul de zi le va asigura copiilor un mediu adecvat pentru a creste si a se dezvolta armonios, ajutând-i sa se integreze în societate.
Prin activitatile desfasurate vom oferi copiilor: o masa calda zilnica, gustare, ajutor în efectuarea temelor pentru scoala, meditatii scolare, activitati educative informale, formale si non-formale, activitati recreative si activitati de creatie.
Prin activitatile desfasurate la Centru, dorim sa-i învatam pe copii sa devina persoane autonome, corecte, cinstite si responsabile, sa se respecte pe sine si pe ceilalti.

Presedinte