„În perioada 8-10 iunie 2011 s-au desfasurat la Blaj, sediul Arhiepiscopului Major, lucrarile sesiunii ordinare de primavara a Sinodului Episcopilor Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolica.
Considerând vacanta Scaunului Eparhial al Maramuresului, ca urmare a procesului electoral desfasurat canonic, dupa ce a primit consensul Sinodului Episcopilor Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolica, conform can. 85 § 2, 20 al Codului Canoanelor Bisericilor Orientale,
Preafericirea Sa Lucian Muresan, în calitate de Arhiepiscop Major, a transferat pe Preasfintitul Episcop Vasile, în prezent episcop titular de Appiaria si episcop al Curiei Arhiepiscopale Majore, la sediul eparhial de Maramures.
Preasfintitul Vasile Bizau s-a nascut la 14 octombrie 1969 în Dragomiresti, judetul Maramures. S-a pregatit la preotie în Seminarul din Baia Mare si apoi la Universitatea Pontificala Gregoriana din Roma.
A fost hirotonit preot la 31 august 1997.
A desfasurat activitati pastorale în diferite parohii. Din anul 1999 este profesor de Teologie la Facultatea de Teologie din cadrul Universitatii de Nord din Baia Mare.
La 20 iunie 2007 este ales de catre Sinodul Episcopilor Bisericii Române Unita cu Roma, Greco-Catolica, ca episcop al Curiei Arhiepiscopiei Majore, fiind mai apoi proclamat de Sfântul Parinte Papa Benedict XVI la 27 octombrie 2007 ca episcop titular de Appiaria.
A fost hirotonit episcop la 16 decembrie 2007 în catedrala Arhiepiscopala din Blaj.
În calitate de Episcop al Curiei Arhiepiscopiei Majore a coordonat activitatile acesteia si îndeplineste functia de presedinte al Comisiei Sinodale Sociale. A desfasurat de asemenea o bogata activitate pastorala în Arhieparhia de Alba Iulia si Fagaras.
Întronizarea ca Episcop eparhial de Maramures este programata pentru data de 23 iulie a.c. la Baia Mare.
Ne unim în rugaciune de multumire cu toti credinciosii Eparhiei Maramuresului, si invocând, la praznicul Sarbatorii Rusaliilor, plinatate de haruri peste noul Eparh, îi dorim îndelungata si binecuvântata pastorire.
Întru multi ani, Preasfintite Parinte!

Notar al Sinodului Episcopilor

Pr. William A. Bleiziffer