„Pentru prima data în istoria Pakistanului, într-o universitate islamica a fost deschisa o capela crestina. Este vorba de capela „Sfânta Maria”, gazduita în atriumul Universitatii de Agricultura din Faisalabad. A fost sfintita pe data de 15 aprilie 2018, de Mons. Joseph Arshad, arhiepiscop di Islamabad-Rawalpindi si presedinte al Conferintei episcopale pakistaneze. În timpul ceremoniei, acesta a spus: „Prezenta unei biserici în incinta universitatii ofera un mesaj de iubire si armonie întregii tari. Crestinii se vor ruga aici pentru progresul si prosperitatea institutului si a tarii”.

Noua capela reprezinta o noutate pentru tara majoritar musulmana. Pâna în prezent, în universitati si scoli era permis sa se construiasca doar moschei. Locurile de cult crestine erau permise doar în institutele crestine.

La ceremonie au participat reprezentanti ai universitatii, doi preoti si peste 70 de crestini care traiesc în acel campus. Muhammad Zafar Iqbal, cancelarul Universitatii, a declarat: „Aceasta biserica a fost construita în scopul asigurarii necesitatilor spirituale ale studentilor si lucratorilor universitatii. Eu cred în armonia inter-religioasa. O capela universitara este un exemplu viu al fraternitatii islamico-crestine”.

Traducere: Liviu Ursu
Sursa: http://www.e-communio.ro