„Ultima zi a schimbului de experienta dintre tinerii români si italieni, care a avut loc în perioada 20-24 iulie, s-a încheiat duminica cu Sfânta Liturghie celebrata în Catedrala Sfântul Nicolae de catre Preasfintia Sa Virgil Bercea, episcopul greco-catolic de Oradea si Excelenta Sa Gianfranco Todisco, episcop de Melfi.

Cuvântul de învatatura a fost rostit de catre Excelenta Sa Gianfranco si s-a referit la Evanghelia vindecarii celor doi demonizati din Gadara. Amintim faptul ca Excelenta Sa a însotit grupul de tineri din Diecezele de Melfi, Matera si Acerenza aflati la Oradea pentru un schimb de experienta cu tinerii Eparhiei de Oradea. Raspunsurile la Sfânta si Dumnezeiasca Liturghie au fost date de catre tinerii greco-catolici din Eparhie.

La sfârsitul Sfintei Liturghii, Preasfintia Sa Virgil a daruit Excelentei Sale Gianfranco Todisco un engolpion, ca multumire pentru aceste zile în care tinerii români si italieni au putut lega prietenii noi, împartasind culturi diferite dar cu aceleasi valori crestine.

Seara în jurul orelor 23.00 tinerii Episcopiei de Oradea si tinerii celor trei Dieceze din Italia au pornit în pelerinaj spre Cracovia, unde vor avea loc Zilele Mondiale ale Tineretului Catolic la care va participa si Sfântul Parinte Papa Francisc, la care vor participa 1.500.000 de tineri.