„Cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România în organizarea Primariei Oradea, Asociatiei Nationale Cultul Eroilor „Regina Maria” Bihor, Asociatiei Nationale a Cavalerilor de Clio si Asociatiei Pro Basarabia si Bucovina a avut loc la Muzeul Cetatii Orasului Oradea-Complex Cultural vernisajul expozitiei de icoane vechi din secolele XVII – XIX intitulata „Un singur neam, o singura credinta româneasca”.

În cadrul expozitiei au fost expuse 90 de icoane, parte aflate în proprietatea Serviciului Vamal iar parte apartinând colectionarului, Petru Costin, locotenent-colonel în cadrul Serviciului Vamal al Republici Moldova. Potrivit colectionarului icoanele au fost pictate „de tarani, pentru tarani”, si au fost expuse în Rusia, Bulgaria, Italia si Polonia, iar în România la Muzeul Taranului Român din Bucuresti.

La eveniment au fost prezenti si cei doi ierarhi ai Bisericilor Greco-Catolica si Ortodoxa, Preasfintitul Parinte Virgil Bercea, episcopul greco-catolic de Oradea si Preasfintia Sa Sofronie Drincec, episcopul ortodox al Oradiei.