„Sarbatoarea Sfintilor Trei Ierarhi „Vasile Grigorie si Ioan” în fiecare an este prilej de bucurie pentru seminaristii greco-catolici oradeni, aceasta fiind sarbatoarea de hram a Seminarului. În data de 29 ianuarie în capela Seminarului, Preasfintia Sa Virgil Bercea, împreuna cu formatorii si alti preoti invitati, a celebrat Sfânta Liturghie la care, alaturi de seminaristi, elevi si studenti, a participat si personalul auxiliar al Seminarului, de la domnii portari pâna la doamnele bucatarese.

Preasfintia Sa a subliniat în mesajul de învatatura faptul ca noi, ca si crestini, suntem mereu invitati de Isus sa fim motiv de bucurie pentru cei din jur. A multumit în mod cu totul special personalului care, prin daruirea si disponibilitatea sa, contribuie la formarea viitorilor preoti. Printre preotii concelebranti au fost si absolventi ai Seminarului oradean.

La sfârsitul Liturghiei, pentru cei de fata, au fost puse la dispozitie relicvele Sfintilor Trei Ierarhi pentru a fi venerate, dupa care a urmat agapa frateasca la care au participat toti cei prezenti la sarbatoare. Fie ca prin rugaciunile Sfintilor Trei Ierarhi sa rodeasca Biserica noastra prin cât mai multe vocatii la preotie.