„Preafericitul Parinte Cardinal Lucian Muresan, Întâistatatorul Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolica, sarbatoreste astazi 53 de ani de la hirotonirea preoteasca.

La 19 decembrie 1964, în plina persecutie împotriva Bisericii Greco-Catolice, a primit cu bucurie darul preotiei prin punerea mâinilor Episcopului auxiliar al Maramuresului, Dr. Ioan Dragomir. Devenind astfel preot în clandestinitate, începe o intensa activitate pastorala ocupându-se cu multa daruire de grija spirituala a sufletelor, motiv pentru care în anul 1990, Sfântul Ioan Paul al II-lea l-a numit episcop al eparhiei de Maramures. Patru ani mai târziu, a fost numit Arhiepiscop si Mitropolit al Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolica. Acestei Biserici, Papa Benedict al XVI-lea i-a atribuit în anul 2005 un grad mai înalt, astfel încât Mitropolitului Lucian i s-a încredintat titlul de Arhiepiscop Major. În anul 2012, pentru meritele sale în Biserica, Arhiepiscopul Lucian Muresan a fost creat Cardinal.

Credinciosii Bisericii Române Unita cu Roma, Greco-Catolica, deopotriva clerici si laici, ureaza Preafericirii Sale multa sanatate întru plinatate de haruri si rodnica pastorire a turmei încredintate de Domnul Isus Cristos!

„Pe Stapânul si Arhiereul nostru, Doamne Îl pazeste! Întru multi ani, întru multi ani, întru multi ani, Stapâne!”

Sursa: http://www.e-communio.ro