„Papa Francisc s-a întâlnit luni cu un grup de mici pacienti, de medici si de cadre medicale de la Spitalul pentru Copii „Bambino Gesu” din Roma. Copiii, cu vârstele între 5 si 18 ani, fac parte dintr-un program documentar al televiziunii italiene, explorând experienta tinerilor pacienti si ale familiilor lor în spitalul catolic. Întâlnirea cu Sfântul Parinte a avut loc într-o sala de lânga Aula Paul al VI-lea din Vatican.

Spitalul „Bambino Gesu”, aflat în apropierea Vaticanului, este cel mai mare centru pediatric din Europa. Trateaza peste un milion si jumatate de pacienti an de an, cu copii care vin aici din toata lumea, pentru a se folosi de serviciile si echipamentele specializate. Este a doua oara când copiii vin pentru o audienta papala, ea fiind filmata pentru documentarul care ruleaza duminica seara pe canalul RAI 3.

În salutul adresat copiilor si personalului, printre care s-a numarat si directorul, dr. Mariella Enoc, Papa Francisc a vorbit despre importanta oferirii unui mediu de familie primitor. Fiecare pacient, a spus el, are un nume si o istorie personala, care sunt mai importante decât boala de care a venit sa fie vindecat. Spitalul, a spus el, trebuie sa fie mereu, înainte de toate, o familie care se ocupa de nevoile fiecarui membru.

A ajunge la spital, a admis Papa Francisc, poate sa fie un lucru care înspaimânta, si a glumit ca unii copii au început sa plânga la audienta pentru ca l-au confundat pe Papa, îmbracat în alb, cu un medic, care vine sa le dea o injectie. Dar o grija iubitoare, a continuat el, îi poate linisti pe cei care se tem, iar medicii sunt chemati sa îi trateze pe pacienti cu inimile lor si cu iubirea lor, alaturi de aptitudinile lor medicale.

La final Pontiful a multumit personalului spitalului pentru ca ofera „o marturie de umanitate” prin modul în care îi trateaza pe copiii aflati în grija lor. „Sunteti o familie”, a spus el, „si nu este nimic mai important decât aceasta”.
Sursa: http://www.catholica.ro