„Ieri, 11 Decembrie 2017, a avut loc deschiderea celui de-al doilea centru Pyramid Learning Center din orasul nostru, pe strada Cuza Voda nr. 69. Deschiderea a avut loc la sediul nou al Asociatiei cu un moment de rugaciune si sfintire a noului centru de catre Preasfintia Sa Virgil Bercea, episcopul greco-catolic de Oradea, în prezenta doamnei director a Centrului, d-na Ioana Corompaki, a parintelui Alin Arendas, administratorul centrului, a reprezentantilor Fundatiilor Rotary si Lions, unii din binefacatorii nostri si a unei prezente numeroase.
La noul sediu se vor desfasura activitati de terapie în grupuri mici (4-6 copii) pentru copiii anteprescolari sau prescolari într-un mediu cât mai natural si apropiat celui tipic. În plus, în programul de dupa amiaza vor continua terapiile individuale pentru cei ce necesita un ajutor suplimentar. Tot în programul de dupa amiaza va functiona o clasa de after school pentru copiii cu nevoi speciale de vârsta claselor primare.
Abordarea educationala implementata are la baza principiile analizei comportamentale (ABA) si implica metode recunoscute la nivel international si sustinute de studii stiintifice. Aceste metode vizeaza dezvoltarea unei comunicari functionale (folosind ca un mare plus sistemul de comunicare PECS), a abilitatilor cognitive, de viata independenta, a celor din sfera sociala. Fiecare copil inclus în program va beneficia de evaluare initiala si periodica si de implementarea unui plan individualizat de intervetie. Toate acestea sub îndrumarea si coordonarea specialistilor de la nivel national dar si international, împreuna cu o echipa de terapeuti cu formare în metodele si tehnicile aplicate.

Pr. Alin Arendas-administrator si Vicepresedinte Ioana Corompaki