„Episcopul Ioan Suciu s-a nascut la Blaj, la 4 decembrie 1907 într-o familie de preoti.
Prieten bun cu Tit Liviu Chinezu, au studiat amândoi Teologia la Roma, la Colegiul Grec „Sf. Atanasie”. A fost promovat doctor în Teologie, iar dupa sase ani de studii la Institutul „Angelicum”, la 29 noiembrie 1931, a fost hirotonit preot. A revenit apoi la Blaj, unde a fost profesor la Academia de Teologie. S-a afirmat ca unul dintre cei mari oratori ai Bisericii si ca un prieten de suflet al tinerilor.
La 6 mai 1940 a fost numit Episcop Auxiliar de Oradea (titular de Moglena-Slatina Bulgaria), auxiliar Episcopului Valeriu Traian Frentiu. Consacrarea a avut loc la 22 iulie 1940. Din 29 august 1941 a fost auxiliar tot de Oradea, dar acum al Episcopului Iuliu Hossu. Episcopul Valeriu Traian Frentiu a revenit la Oradea în 1947, Episcopul Ioan Suciu fiind numit atunci Administrator Apostolic al Arhidiecezei de Alba-Iulia si Fagaras.
La 28 octombrie 1948 a fost arestat si dus la Dragoslavele, apoi la Manastirea Caldarusani. În mai 1950 a fost dus la Ministerul de Interne. În octombrie acelasi an a fost dus la Penitenciarul din Sighetul Marmatiei. Acolo, datorita regimului de izolare, bolii de stomac, frigului si foamei, la 27 iunie 1953 s-a stins din viata în celula 44, dezlegat de Episcopul Iuliu Hossu.
A fost îngropat în Cimitirul Saracilor, necunoscându-se locul exact nici azi. Nu a fost judecat si nu a avut condamnare.