„În cadrul strategiei SNAC s-a desfasurat "Saptamâna fructelor si legumelor donate". Campania s-a desfasurat si la Liceul Teoretic Onisifor Ghibu din Oradea, sub îndrumarea membrilor SNAC condusi de profesoara Carmen Chis, coordonator. În campanie s-au implicat atât elevii din învatamântul primar cât si din cel gimnazial si liceal.
În urma mobilizarii exemplare a elevilor s-au colectat circa 320 kg de mere, 220 kg de clementine, 80 kg de banane, 5 kg de kiwi, 1 ananas, 80 kg de varza, 40 kg de conopida, 160 kg de cartofi, 60 kg de ceapa, 140 kg de morcovi, 40 kg ardei, 5 kg telina, 5 kg rosii, usturoi si alte legume radacinoase.
Fructele si legumele colectate au fost daruite Asociatiei Caritas Eparhial Oradea pentru Cantina Sociala, Centru de zi pentru copii Gabrielle si Centrul de zi pentru copii din Ioanis.
Mai mult, sacul cu daruri de Mos Nicolae, va fi mai bogat anul acesta datorita colectei de fructe regasindu-se în el multe mere si multe clementine, colectate de elevi alaturi de alte dulciuri oferite de asociatie.
În acelasi context si elevii Liceului Teologic Greco Catolic din Oradea au colectat si daruit asociatie, în principal, alimente de baza neperisabile: 106 kg de zahar, 78 litri de ulei, 98,5 kg de paste fainoase, 129 kg de faina alba, 9 kg faina de malai, 2 kg de arpacas, 69 kg de orez, 6,5 kg de fasole boabe, 1,5 kg linte uscata, 8 kg de gris, 73 cutii de conserve diferite, 67 cutii de pateu, 13 borcane de compot, 10 kg de fructe si 5 kg de legume diferite.
Legumele si alimentele de baza vor fi folosite pentru cantina sociala unde manânca, zilnic, 56 de copii si 70 de adulti iar fructele vor fi întregi masa zilnica servita acestora.

În numele beneficiarilor nostri multumim tuturor celor s-au implicat în realizarea acestor colecte.