„Duminica, 19 noiembrie a.c, în Parohia din Vicenza s-a dat startul Laboratorului de creatie pentru copii.
În aceasta perioada biserica si spatiile parohiale devin locul de întâlnire al copiilor si parintilor care doresc sa petreaca acel timp de calitate pe care poate nu îl au pe parcursul saptamânii, iar în cadrul laboratorului educativ-creativ gasesc exact ceea ce cauta. Este acel cadru placut, în care copiii învata unul de la altul cum sa se joace împreuna, cum sa se integreze într-un grup, sa lucreze activitati simple sau complexe de stimuare psiho-senzoriala, sau pur si simplu sa faca ceva altfel decât fac la acasa, scoala sau gradinita.
Ziua începe cu rugaciunile de dimineata simplificate pentru copii, urmate de o jumatate de ora de catehism si, apoi, de laboratorul propriu zis. Activitatile se desfasoara sub coordonarea doamnei preotese prof. Salanschi Monica, ajutata de cele doua animatoare: Daniela Moisa si Daniela Sârbu, pregatite pe parcursul anului de Oficiul pentru Pastorala Tineretul din Dieceza de Vicenza. Animatoarele sunt si membre ale Oficiului mai înainte amintit pentru pregatirea Sinodului Tinerilor, anuntat de Papa Francisc.
Temele atelierelor difera de la o saptamâna la alta si sunt alese în functie de vârsta, de nevoia de învatare identificata pe parcursul celorlalte ateliere, vizând în principal dezvoltarea emotionala, a limbajului, creativitatii, gândirii logice.
Copiii, în toate vinerile din Postul Craciunului, participa si la repetitiile de colinde care vor culmina cu un concert extraordinar sustinut în ziua de Craciun.
Multumesc din suflet doamnei preotese, animatoarelor pentru efortul pe care-l depun si parintilor pentru încrederea acordata comunitatii noastre parohiale.