„La Altarul Catedrei din Bazilica Sfântul Petru s-au celebrat marti funeraliile cardinalului Andrea Cordero Lanza di Montezemolo, decedat duminica, la Roma, la vârsta de 92 de ani. Sfânta Liturghie de înmormântare a fost celebrata de cardinalul Giovanni Battista Re, vice-decan al colegiului cardinalilor, împreuna cu un grup de cardinali, arhiepiscopi si episcopi. La finalul celebrarii euharistice, Sfântul Parinte a prezidat ritul "ultima commendatio et valedictio" adica al ultimei recomandari si al ultimului ramas bun.
În telegrama de condoleante a Sfântului Parinte sunt exprimate "sentimentele de sincera admiratie fata de un stimat om al Bisericii care si-a trait cu fidelitate lunga misiune sacerdotala si episcopala în slujba Evangheliei si a Sfântului Scaun".
"Amintesc, cu gratitudine, generoasa sa activitate la nuntiaturile din diferite tari", se spune în telegrama, pontiful evidentiind competenta cardinalului Andrea Cordero Lanza di Montezemolo în domeniul pastoratiei, al organizarii, în sfera culturala si artistica.
Totodata, papa Francisc a amintit perioada în care cardinalul, în calitate de arhiparoh al bazilicii Sfântul Paul din afara Zidurilor, s-a dedicat restituirii vitalitatii spirituale a renumitului lacas de cult si un nou elan vocatiei sale ecumenice. (AM)