„Saptamâna de Rugaciune pentru Unitatea Crestinilor din acest an are ca si tema ” Dreapta Ta, Doamne, si-a aratat taria ”, luata din Cartea Exodului, capitolul 15, versetul 9.
A saptea zi de Rugaciune pentru Unitatea Crestinilor a avut loc în Catedrala Ortodoxa „Adormirea Maicii Domnului”, situata în Piata Unirii nr.2. Au fost prezenti reprezentanti ai Bisericii Greco-Catolice, Romano-Catolice, Evanghelice-Lutherane, Reformate, Unitariene, Penticostale apartinând Holiness precum si a Comunitatii Evreilor Mesianici.
Gazda, parintele Dumitru Meghesan, decan al Facultatii de Teologie Ortodoxa, a avut un cuvânt de întâmpinare foarte calduros, exprimând bucuria de a avea alaturi pe reprezentantii cultelor din Oradea si pe enoriasii acestora. „Este vremea sa ne dam mâna, sa darâmam ziduri si sa construim poduri între noi”, mai ales într-o societate încercata, în care anormalul se impune drept normalitate si care are nevoie vitala de sprijin moral si sustinere a valorilor.
Din partea Bisericii Greco-Catolice, cuvântul de învatatura a fost rostit de catre parintele paroh Ovidiu Duma, care a apreciat straduinta cultelor din Oradea în anul care a trecut. Acestea nu s-au rezumat doar la colaborarea din timpul Octavei de Rugaciune, ci s-au implicat în proiecte comune axate pe cauze nobile, de mare importanta în societate, respectiv apararea familiei crestine si lupta împotriva avorturilor. Parintele a explicat importanta familiei pe parcursul istoriei omenirii, a familiei crestine care primeste pruncii ca pe un dar de la Dumnezeu, Însusi Domnul noastru Isus Cristos nascându-se într-o familie, dupa care ne-a amintit cu duiosie faptul ca ne aflam în biserica si datorita faptului ca avem o mama crestina, care în copilaria noastra s-a straduit sa ne împreuneze mânutele în rugaciune.