„Porunca noua va dau voua. Sa va iubiti unul pe altul. Precum Eu v-am iubit pe voi, asa si voi sa va iubiti unul pe altul. Dupa aceasta vor cunoaste toti ca sunteti ucenicii mei”

În perioada 10-12 noiembrie, tinerii Colegiului „Sfânta Familie”, împreuna cu parintele ieromonah Severian Dod si fratele Bogdanel Timos au participat la exercitiile spirituale, care au avut loc la cabana „Art” din Arieseni, exercitii care au devenit deja o traditie pentru camin practicându-se în fiecare an înainte de postul Nasterii Domnului si Învierii Domnului.
Vineri, dupa cazare, tinerii au luat cina dupa care a avut loc prima întâlnire unde s-au facut prezentarile iar parintele Severian a împartasit din experientele cuviosiei sale.
Ziua de sâmbata a început cu Sfânta Liturghie, urmata de micul dejun si prima meditatie care a avut ca si tema principala iubirea si prietenia. Pe parcursul meditatiei parintele Severian ne-a lansat mai multe întrebari asupra carora sa meditam precum „încotro ne îndreptam?”; ne îndreptam spre exemplul dat de Hristos si porunca lui sau spre tradarea iubirii cum a facut Iuda la Cina cea de Taina.
Dupa prânz a avut loc o alta meditatie care s-a axat pe tema prieteniei, unde s-a citat: ,,Uitati-va cum se iubesc unii pe altii, si cum sunt în stare sa moara unii pentru altii din iubire” (Toma de Aquino), iar parintele ne-a pus în paralel Imnul de dragoste lui Pavel.
În timpul liber s-au facut iesiri în natura unde am avut ocazia sa ne spovedim si sa vorbim cu parintele Severian despre experientele noastre legate de prietenie.
Duminica, a fost ziua concluziilor si a plecarii spre camin, însa aceasta nu a fost motiv de suparare deoarece cu zâmbetele pe fata am si propus viitoarea iesire împreuna cu parintele Severian. Si de ce nu trebuie sa recunostem ca ne-a intrat la inima.
Dupa acest weekend petrecut împreuna, tinerii au ramas în minte cu cuvintele sfântului Pavel „nu ne ramâne decât nadejdea, credinta si dragostea” care sigur o vom pune în practica împreuna cu porunca Mântuitorului: „Sa va iubiti precum v-am iubit eu.”
Multumim parintelui Severian, fratelui Bogdanel Timos,parintelui Paul Popa, cu ajutorul carora au fost posibile aceste reculegeri spirituale.