„Înainte de a da curs acestei provocari a întâlnirii nationale a tinerilor catolici, am avut o singura dorinta: aceea de a creste ca tânar în Biserica.
Asa se si întâmpla de fapt! Sunt convinsa ca INTC 2012 este un punct de plecare pentru debutanti si în acelasi timp un punct de reper pentru toti participantii! Entuziasmul întâlnirii, bucuria nascuta odata cu aceste zile de sarbatoare va domina în memoria mea multa vreme si îmi va da elanul pentru urmatoarele întâlniri!
INTC 2012, al carei moto este „Bucurati-va mereu în Domnul!” ma atentioneaza ca, desi întâlnirea de la Iasi s-a terminat, bucuria, buna dispozitie, forta vie tinereasca TREBUIE sa continue . Mi se specifica „MEREU”, asta înseamna ca odata cu venirea mea acasa trebuie sa aduc si sa perpetuez acel spirit de bucurie în locul în care ma aflu, în locul în care muncesc sau studiez…pentru ca misiunea continua! Ei bine, aceasta întâlnire m-a ajutat sa constientizez faptul ca în ceea ce eu cred si în ceea ce eu vreau sa investesc timp, nu sunt singura. Mai sunt o multime de tineri care, cu zâmbetul pe buze, spun: DA, CRED ÎN DUMNEZEU! Asta îmi da curaj si ma determina sa-mi întaresc credinta.
A contat extrem de mult grupul cu care am pornit în acest pelerinaj la Iasi. Dumnezeu mi-a facut un mare cadou prin faptul ca grupul Eparhiei de Oradea a fost unul unit, deschis, dornic de a transmite ceva bun. Formarea grupului la Oradea înainte de plecare, momentul artistic de la Iasi, Liturghia animata de grupul nostru mi-au lasat o amintire extrem de placuta si un dor imens. E fascinant sa te simti bine cu aceeasi oameni la masa, la somn, la liturghie, la cântat, în calatorie… iar acum la telefon, pe internet…
Multumesc Domnului si Fecioarei Maria ca a permis ca acesti tineri sa guste din bucuria de a sta împreuna… împreuna ei si împreuna cu Dumnezeu! Catehezele, vizitele orasului, expozitiile pregatite au reusit cu siguranta sa îi ridice pe tineri atât în plan spiritual, cât si cultural!
A meritat drumul destul de lung, a meritat si caldura… pentru ca mi-am facut noi prieteni, am reînvatat ca se poate trai credinta zâmbind, dansând, rugându-ma! Am acea satisfactie interioara care nu se poate reproduce în cuvinte.
Multumesc tuturor celor care au facut posibila aceasta întâlnire!
Multumesc Domnului si Mamei noastre Maria!