„În zilele de 20-21 octombrie 2017, s-a reunit la Lugoj, Adunarea Generala a românilor uniti, A.G.R.U. national. Lucrarile s-au desfasurat la Palatul episcopal din Lugoj, participând delegati din cele sase Eparhii ale Bisericii Române Unite.
Temele Adunarii generale din acest an au fost: „Spiritualitatea laicilor: Rafila Galut exemplu de viata si traire a credintei” si „Episcopul martir greco-catolic Dr. Ioan Balan”, iar mottoul ales: „Neîncetat sa va rugati” (1 Tes 5,17).
Ziua de sâmbata a fost rezervata pelerinajului anual organizat de Episcopia Greco-Catolica de Lugoj la Bocsig.
În deschiderea lucrarilor, Prea Sfintitul Alexandru Mesian a adresat un cuvânt de bun venit tuturor membrilor. A prezentat câteva din problemele ce privesc B.R.U unde asociatia A.G.R.U s-ar putea implica si mai mult. În final a facut o scurta prezentare a cartii „O fila din Istoria Crestinismului Contemporan Catolic Românesc: CATACOMBELE”, scrisa de doamna profesoara Teresia Tataru si a subliniat CATACOMBELE din Cluj unde au fost hirotoniti mai multi preoti printre care Pr. Lucian Muresan, actual Arhiepiscop Major si Cardinal si de asemenea Pr. Alexandru Mesian, în prezent episcop de Lugoj.
Dupa cuvântul excelentei Sale, Mons. Angelo Pop a prezentat tema spirituala pregatita pentru întâlnire si Pr. Dr. Sergiu Soica tema istorica „Episcopul martir Dr. Ioan balan”. Dupa cina s-au abordat si alte subiecte importante, dintre care amintim „Centenarul Marii Uniri (1918- 2018)”.
A doua zi, în jurul orelor 07:30 s-a plecat spre Bocsig unde programul a fost marcat de celebrarea Sfintei Liturghii pontificata de PS Alexandru Mesian si procesiunea la mormântul Servei lui Dumnezeu Rafila Galut unde s-a oficiat un parastas. Procesul de beatificare a acestei fecioare stigmatizate a depasit faza eparhiala si se afla în faza a II-a, cea romana.
Urmatoarea întâlnire a Consiliului Director al AGRU se va desfasura în primavara anului 2018, în Eparhia de Bucuresti.

Biroul de presa eparhial Lugoj – pr. Gherghel Petrisor