„În data de 22 octombrie Biserica Catolica îl sarbatoreste pe Sfântul Ioan Paul al II-lea – Papa, a carui canonizare a avut loc în anul 2014. Asa cum se stie, acest Papa era foarte apropiat de tineri, carora le vorbea întotdeauna cu dragoste si grija parinteasca. Astazi, când Biserica îsi îndreapta atentia cu precadere asupra tinerilor, cuvintele pe care Papa Ioan Paul al II-lea le adresa tinerilor în anul jubiliar 2000, cu ocazia Întâlnirii Mondiale a Tineretului la Roma, râmân actuale si de referinta. Iata un fragment din acest „testament” lasat tinerilor:

„Dragi tineri,
pe Isus îl cautati atunci când visati la fericire. El va asteapta atunci când nimic din ceea ce gasiti nu va mai multumeste. El este frumusetea care va atrage atât de mult. El este cel care va provoaca atunci când simtiti acea sete de radicalitate ce nu va lasa prada compromisului. El este cel care va determina sa lasati jos mastile care falsifica viata. El e cel care va citeste în inima deciziile cele mai adevarate pe care altii ar vrea sa le sufoce. E Isus cel care stârneste în voi dorinta de a face din viata voastra ceva cu adevarat maret, vointa de a urma un ideal, refuzul de va lasa înghititi de mediocritate, curajul de va implica cu umilinta si cu perseverenta pentru a va îmbunatati pe voi însiva si societatea, facând-o mai umana si mai fraterna.
[…]
Dragi tineri,
spunându-i „Da” lui Cristos, spuneti „Da” celui mai nobil ideal al vostru. Eu ma rog pentru ca El sa domneasca în inimile voastre si în umanitatea noului secol si mileniu. Nu va fie teama sa va încredintati Lui. El va va îndruma, va va da puterea de a-L urma în fiecare zi si în orice situatie.
Sfânta Fecioara Maria, care a spus „Da” lui Dumnezeu de-a lungul întregii sale vieti, Sfintii Apostoli Petru si Pavel si toti Sfintii si Sfintele care au însemnat de-a lungul secolelor drumul Bisericii sa va pastreze mereu în aceasta sfânta propunere!
Tuturor si fiecaruia va daruiesc cu dragoste Binecuvântarea mea.
Papa Ioan Paul al II-lea”

XV Giornata mondiale della Gioventù, VEGLIA DI PREGHIERA PRESIEDUTA DAL SANTO PADRE GIOVANNI PAOLO II, Tor Vergata, sabato 19 agosto 2000
Textul integral, în limba italiana, se poate citi la urmatorul link: https://w2.vatican.va/content/john-paul-ii/it/speeches/2000/jul-sep/documents/hf_jp-ii_spe_20000819_gmg-veglia.html