„Duminica, 21.02.2010, a reprezentat pentru diaconul Ovidiu Marita momentul mult asteptat al primirii sfintei preotii prin punerea mâinilor Preasfintitului Virgil Bercea. La Sfânta Liturghie au concelebrat, alaturi de Preasfintitul Virgil, sase preoti.
În cuvântul sau de învatatura, Preasfintia Sa, referindu-se la evanghelia zilei, a mentionat: „Cuvintele Mântuitorului: «vino dupa Mine» reprezinta o chemare simpla, dar profunda în acelasi timp. Modul de actiune al lui Isus este simplu si totodata profund. Simplu, pentru ca se adreseaza direct, si profund, pentru ca actioneaza în inima. La fel ca apostolii si noi suntem chemati simplu, direct si profund. Oare ce ne determina sa ne îndreptam spre Domnul? Oare nu aceasta chemare: vino dupa Mine? Este foarte important sa reusim sa percepem aceasta chemare a Mântuitorului!”
În continuare, Preasfintitul Virgil a facut referire la perioada petrecuta la Roma cu ocazia vizitei „ad limina”. Aceasta vizita are valoare simbolica si de întarire a credintei si are loc o data la cinci ani. Între momentele importante ale vizitei au fost amintite rugaciunile la mormântul sfintilor Petru si Pavel, celebrarea Sfintei Liturghii împreuna cu Sfântul Parinte, întâlnirea cu dicasterele romane, precum si momentul audientei private acordata de Suveranul Pontif. Toate acestea au constituit „un moment de mare bucurie si spiritualitate pentru ca în aceste momente realizam ca Biserica noastra este o particica valoroasa din marea Biserica universala”.
Facând referire la momentul hirotonirii unui nou preot, Preasfintitul Virgil a spus: „Astazi va fi sfintit un nou preot. Evanghelia ne-a vorbit despre acest îndemn: «vino dupa Mine». Acest tânar a fost chemat de catre Domnul. Acum Domnul îi spune: «ramâi cu Mine». Cred ca fiecare dintre noi si-a pus întrebarea: ce este preotul? Este foarte dificil de raspuns la aceasta întrebare. Dupa modelul lui Hristos, preotul trebuie sa fie un model pentru oameni. Preotul trebuie sa vorbeasca mereu despre Hristos si Evanghelie, dar si sa traiasca mereu în Domnul si dupa Evanghelie”.
În încheierea cuvântului sau, Preasfintia Sa a adaugat: „Sa o rugam pe Maica Sfânta sa-l duca pe acest tânar pe urmele Domnului. Cu siguranta ca la sfârsit preotul si familia sa vor dobândi împaratia pe care au vestit-o. Asa sa ne ajute Bunul Dumnezeu!”.
La finalul slujbei parintele Ovidiu Marita a multumit lui Dumnezeu pentru harul primit, Preasfintiei Sale dr. Virgil Bercea pentru încrederea acordata, sotiei, familiei, profesorilor de la seminarul oradean si tuturor celor care au participat cu bucurie la acest moment înaltator.