„Excelenta Sa, Arhiepiscopul Miguel Maury Buendia, Nuntiul Apostolic în România si Republica Moldova, va vizita în perioada 8-10 septembrie Episcopia Greco-Catolica de Oradea.

Cu acest prilej sâmbata, 09 septembrie 2017, în Catedrala „Sfântul Nicolae” din Oradea, se va celebra începând cu orele 19.00 Sfânta si Dumnezeiasca Liturghie. Dupa Sfânta Liturghie se vor înalta rugaciuni pentru Începutul noului an scolar.

De asemenea duminica, 10 septembrie 2017, Preasfintia Sa Virgil Bercea, episcopul greco-catolic de Oradea, alaturi de Excelenta Sa Arhiepiscopul Miguel Maury Buendia, Nuntiul Apostolic, va sfinti noua Biserica Greco-Catolica cu hramul „Schimbarea la Fata a Domnului” din Valcau de Sus, Protopopiatul Simleu Silvaniei, judetul Salaj.

Va invitam cu bucurie sa ne unim în rugaciune alaturi de trimisul Sfântului Parinte Papa Francisc în România!

***
Miguel Maury Buendía s-a nascut la Madrid la 19 noiembrie 1955, din familie de origine andaluza. A facut studiile primare în Colegiul "Sfântul Stanislau Kotska" al parintilor iezuiti (Málaga), bacalaureatul la Institutul National "Ramiro de Maeztu" (Madrid), câteva cursuri de muzica în Real Conservatorio Superior de Música din Madrid si a obtinut licenta în geografie si istorie, specializarea "Istoria artei", la Facultatea de Filozofie si Litere din Universitatea Autonoma, din Madrid.
Dupa ciclul institutional de studii filozofice si teologice la "Seminarul Conciliar din Madrid" a primit hirotonirea prezbiterala la 26 iunie 1980 în parohia madrilena "San Francisco de Borja", fiind încardinat în Arhidieceza de Madrid. La 1 iulie în acelasi an a fost numit vicar în Parohia "Preasfânta Treime" din Collado Villalba, unde a ramas pâna în octombrie 1984. În timpul serviciului militar, a exercitat functia de capelan al Spitalului Militar din Barcelona si apoi al Scolii Superioare a Armatei, din Madrid.
Monseniorul Maury a obtinut licenta în teologie dogmatica la Universitatea Pontificala din Salamanca sustinând teza "Experienta harului în sfânta Tereza" (1985) si doctoratul în drept canonic la Universitatea Pontificala "Santo Tomaso in Urbe" (Angelicum) din Roma cu teza "Conceptul radical de drept din filozofia lui Xavier Zubiri" (1987); dupa doi ani de studii diplomatice la "Academia Ecleziastica Pontificala" din Roma, a intrat în serviciul diplomatic al Sfântului Scaun, la 13 iulie 1987, fiind destinat succesiv ca secretar la nuntiaturile apostolice din Ruanda, Uganda, Marruecos si Nicaragua (1987-1996) si consilier la cele din Egipt, Slovenia si Macedonia, si Irlanda (1996-2004).
În timpul serviciului diplomatic a desfasurat în diferite moduri slujirea pastorala directa; între functiile exercitate trebuie mentionate cele de profesor la Seminarul National din Nicaragua, la "Liceul italian" din Cairo si de capelan auxiliar al Corpului de "Carabinieri" si al resedintei surorilor care se ocupa de batrânii abandonati din Roma.
La 8 iunie 1999 a fost numit prelat de onoare al Sanctitatii sale. De la 1 septembrie 2004 s-a ocupat de tarile din sud-estul european în Sectiunea pentru Relatii cu Statele din Secretariatul de Stat al Vaticanului. De asemenea, a reprezentat Sfântul Scaun în diferite conferinte si congrese internationale. Cunoaste italiana, engleza, franceza, slovena si rusa.
La 19 mai 2008, Papa Benedict al XVI-lea l-a numit arhiepiscop titular de Italica si nuntiu apostolic în Kazahstan, iar la 19 iulie acelasi an în Kirghistan si Tadjikistan. La 12 iunie 2008 a primit consacrarea episcopala în bazilica "Santa Maria Maggiore" din Roma. Între alte distinctii detine Medalia Ordinului Isabelei Catolice (Regatul Spaniei), Medalia cu placa a Ordinului ecvestru al Sfântului Mormânt din Ierusalim (Sfântul Scaun) si Medalia Ordinului Milostivirii (Republica din Kazahstan).
La 5 decembrie 2015, papa Francisc l-a numit pe Mons. Maury nuntiu apostolic în România.