„În ultima zi a calatoriei sale în Rusia, Cardinalul Pietro Parolin s-a întâlnit cu presedintele rus Vladimir Putin, în resedinta prezidentiala de la Sochi. Întâlnirea a durat aproximativ o ora si s-a desfasurat într-un climat pozitiv si cordial, într-un climat de respect reciproc, cu un discurs deschis asupra unor tematici vaste, internationale, precum si asupra raporturilor bilaterale.
Eminenta Sa a transmis presedintelui salutul din partea Papei Francisc: „am onoarea sa va transmit salutul Sanctitatii Sale, Papa Francisc, care îsi aminteste foarte bine întâlnirile avute cu domnia voastra atât în 2013, cât si în 2015”.
Presedintele Vladimir Putin a subliniat faptul ca: „Rusia saluta dialogul direct initiat între Sfântul Scaun si Biserica Ortodoxa rusa”, „valorile umane comune, pe care Sfântul Scaun le propovaduieste, stau la temelia raporturilor dintre Federatia Rusa si Vatican, precum si la bazele dialogului între Biserica Catolica si cea Ortodoxa.
La finalul întâlnirii a avut loc si un schimb de daruri, Cardinalul oferind Presedintelui Putin o placheta de bronz pe care este reprezentata o creanga de maslin, simbol al pacii, iar Presedintele a oferit o serie de monede de colectie dedicate jocurilor olimpice de la Sochi din 2014.