„Sr. Felicia Ghiorghies, O.A. a fost realeasa superioara generala a surorilor Oblate Asumptioniste, în cadrul celui de al XVI-lea Capitlu general al congregatiei, are se desfasoara în perioada 8-30 iulie a.c. la Florenta, cu tema „Oblata Asumptionista, du speranta lui Isus Cristos fratilor tai”. Vestea a fost data miercuri, 19 iulie a.c., de Surorile Oblate Asumptioniste pe site-ul dedicat Capitlului general. Sr. Felicia a fost realeasa pentru un mandat de 6 ani.
Sr. Felicia Ghiorghies, OA s-a nascut la 28 august 1968, în Margineni (Bacau). Pe Surorile Oblate Asumptioniste le-a cunoscut si frecventat înca înainte de 1990, începând noviciatul în noiembrie 1989, la Bacau. A facut, apoi, prima profesiune simpla la Paris, în 1991 si profesiunea solemna la Bacau, în 1995. În perioada 1995-2003 a facut studii de teologie si stiinte religioase la Roma. A activat în comunitati din Paris, Roma, Izvoarele (Bacau), Bucuresti. În perioada 2003-2011 a fost superioara provinciala pentru surorile din Bulgaria, România si Rusia. În cadrul Capitlului general din 2011 a fost aleasa superioara generala, iar acum, la Capitlul din 2017, realeasa.
Oblatele Asumptioniste sunt o congregatie religioasa de drept pontificat înfiintata în 1865, în Franta, de Pr. Emmanuel d’Alzon – fondatorul Calugarilor Augustinieni Asumptionisti -, cu colaborarea Sr. Emmanuel-Marie Correnson. Surorile se dedica instruirii si educarii tineretului, apostolatului prin presa scrisa, pastoratiei în parohii si activitatilor sociale si de asistenta medicala. Astazi congregatia este prezenta în 25 de tari din lume.
În Arhidieceza Romano-Catolica de Bucuresti, Surorile Oblate Asumptioniste sunt prezente din 1942, cu o comunitate la Bucuresti. Surorile din comunitate sunt implicate în activitatea pastorala din Parohia Ss. Petru si Paul, din Bucuresti; ofera gazduire pentru studente; si se ocupa de Biblioteca Bizantina a Centrului Ss. Petru si Andrei.
Sursa: http://angelus.com.ro