„În perioada 22-26 iulie, Episcopia Greco-Catolica de Maramures – Baia Mare va organiza cea de-a XI-a editie a Întâlnirii Nationale a Tineretului Catolic (INTC). Sunt asteptati sa ia parte peste 2000 de invitati. Principalul loc al manifestarilor va fi Câmpul Tineretului din Baia Mare, în imediata apropiere a Muzeului Judetean de Etnografie si Arta Populara.
Parintele Angel Zareczki, responsabilul principal al organizarii INTC 2009, afirma ca tinerii care vor lua parte la manifestare „vor putea gasi programe spirituale, culturale, ateliere tehnice, dar în special vor gasi raspunsuri la cautarile lor interioare. Vor avea preoti la dispozitia lor pentru asistenta spirituala, si ierarhi si conducatori ai Bisericii le vor putea raspunde direct la anumite chestiuni legate de viata Bisericii si a societatii. De asemenea, vor fi prezenti si specialisti în diverse domenii, pregatiti sa lamureasca diverse nedumeriri ale tinerilor referitoare la viata, familie sau droguri, probleme cu care se confrunta societatea de astazi”.
La INTC 2009 sunt invitati sa participe si tineri apartinând altor culte decât celui catolic.
Referitor la ecumenism, parintele Angel sustine ca „nu poti sa ai un dialog cu altul diferit de tine, decât daca întâi nu te cunosti bine pe tine. Ecumenismul se manifesta în rândul tinerilor pe doua nivele. Vorbim în primul rând de un nivel practic care apare prin anumite miscari de tineret sau asociatii care, reunind tineri de mai multe confesiuni, practica ecumenismul fara sa-l teoretizeze. În al doilea rând, avem de-a face cu ecumenismul teoretic care e mai putin prezent în lumea tinerilor si a Bisericii, în care tinerii se implica foarte putin, pentru ca ei prefera sa traiasca ecumenismul, nu sa-l teoretizeze. Vom avea si la INTC activitati ecumenice, toti tinerii din Baia Mare fiind invitati la acest eveniment, fie ei catolici, ortodocsi, protestanti sau neoprotestanti. Acestia vor putea participa împreuna la rugaciuni comune tip teze, unde vor putea intra in dialog cunoscându-se unii pe altii”.