„Scoala de vara de la Badacin a fost inclusa în Calendarul Activitatilor Educative Regionale 2017 al Ministerului Educatiei Nationale

Echipa Campaniei Publice

Peste 100 de tineri participa zilnic, în perioada 1-14 august, la activitatile care se desfasoara la Badacin, în cadrul celei de-a patra editii a parteneriatului educational international intitulat „Împreuna în diversitate si multiculturalitate”. Pe parcursul celor 14 zile, tinerii si copiii participa la o serie de activitati atractive pentru tineri si copii, printre care se regasesc jocurile în echipa, atelierele de lucru, învatarea de cântece, lectiile de pictura, dans si de limba italiana. Activitatile se desfasoara la Scoala Primara ,,Iuliu Maniu” din Badacin, , pe domeniul lui Iuliu Maniu. sub atenta îndrumare a cadrelor didactice implicate în proiect.

Scopul parteneriatului realizat între mai multe institutii salajene este de a oferi copiilor si tinerilor un prilej de a participa la o activitate educativa si relaxanta în acelasi timp, care se desfasoara în timpul vacantei de vara.

Totodata, prin acest parteneriat se urmareste cultivarea prieteniei, a socializarii, a deschiderii si a fraternizarii copiilor de diferite vârste, nationalitati, obiceiuri si traditii, dar si dezvoltarea ideii de voluntariat, prin implicarea gratuita în slujba semenilor, într-o lume diversa, multiculturala.

Activitatile de la Badacin se desfasoara cu sprijinul partilor implicate, respectiv:

Parohia Greco-Catolica „Întâmpinarea Domnului” Badacin, Inspectoratul Scolar Judetean Salaj, Primaria Comunei Pericei, Gradinita cu Program Prelungit Nr. 1, Pericei, Asociatia Gradinita Copiilor Nostri Pericei, Colegiul National ,,Simion Barnutiu” Simleu Silvaniei

De mentionat este faptul ca acest proiect a fost inclus în Calendarul Activitatilor Educative Regionale 2017 aprobat de catre Inspectoratul Scolar Judetean Salaj si avizat de catre Ministerul Educatiei Nationale, pozitia 1196,din Calendarul activitatilor regionale si interjudetene 2017, fara finantare M.E.N.