,,Să se veselească cerurile şi să se bucure pământul”, Ps 95,11

,, –  Nimeni să  nu vă înşele! – este un îndemn împotriva tuturor alarmelor despre sfârşitul lumii”

După binecuvântata perioadă a Sfintelor Sărbători, s-au reluat catehezele pentru adulţi şi familii.

Astfel, prin grija Părintelui  Mihai Tegzeş, responsabil cu pastoraţia adulţilor şi a familiilor în Eparhia de Oradea, cateheza de duminică 9 mai, de la ora 20.30, s-a desfăşurat prin intermediul platformei  Zoom şi a avut ca temă Învierea: Toma şi mărturisirea lui.

Relatori au fost Părintele  Mihai Tegzeş şi Părintele Mirel Demian, pornind de la versetele cuprinse în Ioan 20, 24-31.  Ascultătorii au avut prilejul de a afla îndemnul Celui Înviat, al ,,Înviatului” către comunitate, acela de a duce lumii intregi Spiritul Său, mesajul Său de Iertare şi de Iubire. Acest mesaj preţios, legat de Domnul care este prezent lângă noi prin Euharistie, prin Cuvânt, prin comunitatea care trăieşte şi vesteşte Iubirea Sa, însă, nu este verosimil decât însoţit de speranţă.

În continuare,  marţi 9 mai 2021, după Sfânta Liturghie de seară, cu sprijinul  Părintelui paroh Ovidiu Duma, s-a desfăşurat în Catedrala ,,Sfântul Nicolae” cateheza destinată  adulţilor şi  familiilor.  Tema a fost legată de ,,Sfârşitul lumii”, pornind de la Evanghelia după Marcu,capitolul 13, versetele de la 3 la 23.

Dacă în Psalmul 95 şi 96 se vorbeşte despre viitor ca fiind un loc al bucuriei, înseamnă că istoria omenirii nu se îndreaptă către un faliment, ci spre împlinirea a tot ceea ce este bun.

Astfel, fără a căuta răspuns în falsele făgăduinţe, suntem încurajaţi să evităm descurajarea, fiindcă Isus, Cel care  a experimentat răul din iubire pentru fiecare dintre noi,  mărturisindu-ne o iubire  mai  mare decât orice rău şi decât orice moarte, ne  îndeamnă să avem curajul de a învăţa să-i  iubim inclusiv pe duşmani.

Joi seara, începând cu ora 20.00, sunteţi invitaţi să luaţi parte la  o cateheză      on-line interesantă, pe platforma Zoom, pornind de la Faptele Apostolilor.

Laura Ologu

Biroul Pastoral

Link-ul de conectare pentru  întâlnirile Zoom

https://us02web.zoom.us/j/7810039553…

ID de întâlnire: 781 003 9553

Cod de acces: cateheze20