„Muzeul Cetatii si Orasului Oradea a fost vineri, 16 iunie 2017, gazda unei inedite expozitii de tablouri din margele.

Expozitia „Enigmele margelelor” o are ca autor pe dr. Mariana Casian, o artista plastica care a îmbinat într-un mod aparte arta si margelele. Absolventa a Facultatii de Stomatologie (Cluj – Napoca), Mariana Casian a descoperit ”la ceas de toamna” acest antidot care este activitatea creativa.

„Folosesc doar margele de 1 si 2 mm. din sticla, iar numarul lor este în functie de marimea tabloului, acestea ajungând chiar sa depaseasca 100.000 de margele. Tehnica de fixare este prin lipire individuala a fiecarei margele. Ceea ce realizez eu nu este broderie cu margele. Broderia foloseste margelele însirate, în siruri paralele, ce nu redau în totalitate un efect fidel si real al subiectului. Nu folosesc benzi prefabricate, ci numai margele de sticla”, declara dr. Mariana Casian.

La vernisajul expozitiei a fost prezent si Preasfintitul Parinte Virgil Bercea, episcopul greco-catolic de Oradea, alaturi de Preasfintia Sa Sofronie Drincec, episcopul ortodox.

Expozitia ”Enigmele margelelor”, reuneste aproximativ 70 de tablouri si va putea fi vizitata în perioada 16 iunie – 30 iulie 2017.