„Ca Tu esti învierea si viata si odihna adormitului robului Tau Preasfintitul Vasile, parintele nostru, Hristoase Dumnezeul nostru, si Tie marire înaltam, împreuna si Celui fara de început al Tau Parinte si Preasfântului si bunului si de viata facatorului Tau Spirit, acum si pururea si în vecii vecilor. Amin.”

La împlinirea celor 20 de ani de la trecerea la Domnul a Preasfintitului Parinte Vasile Hossu, episcop de Oradea, în Catedrala „Sfântul Nicolae”, a fost savârsita Sfânta si Dumnezeiasca Liturghie si Slujba Parastasului pentru sufletul ierarhului.
Preasfintia Sa Virgil Bercea, episcopul greco-catolic de Oradea, a slujit alaturi de un numeros sobor de preoti. În cuvântul adresat credinciosilor Preasfintitul Virgil a reiterat viata distinsului ierarh, care s-a remarcat prin bunatate, credinta, modestie, iubire fata de tineri, precum si rol pe care acesta l-a avut în Biserica Româna Unita cu Roma, Greco-Catolica si în urbea oradeana.

Prezenti la acest moment de comemorare, credinciosii, profesorii Liceului Greco-Catolic „Iuliu Maniu”, studentii Seminarului Teologic Greco-Catolic, studentii si elevii Colegiului „Sfânta Familie” precum si preotii au coborât în cripta Catedralei, acolo unde Preasfintitul Vasile asteapta a învierea cea de obste, pentru un moment de reculegere si rugaciune.