„La Sarbatoarea Preasfintei Treimi, în a doua zi de Rusalii, la 5 iunie 2017, P.S. Alexandru împreuna Prea Sfintitul Virgil Bercea, Episcop de Oradea, s-au aflat în mijlocul credinciosilor din parohia „Sfintii Apostoli Petru si Pavel”, Timisoara V, cu ocazia vizitei traditionale de Rusalii. Anul acesta, în cadrul vizitei, P.S. Alexandru a acordat taina sfintei preotii, diaconului Silviu Bogdan Moisa.
P.S. Virgil Bercea, episcop de Oradea a venit însotit de un grup de 28 de teologi ai Seminarului Teologic Greco-Catolic „Sfintii Trei Ierarhi: Vasile, Grigore si Ioan”, de pr. Anton Cioba, rectorul seminarului, si pr. Cristian Sabau, parintele spiritual al Seminarului oradean.
În fata bisericii cei doi ierarhi au fost întâmpinati de Pr. Nicolae Teodorescu, Vicar Foraneu si Protopop de Timisoara, Pr. Sas Daniel parohul locului, tânarul diacon Silviu Bogdan si preotii veniti la acest eveniment.
Sfânta Liturghie arhiereasca, a fost pontificata de P.S. Alexandru si P.S. Virgil, alaturi de Prea Sfintiile Sale, în jurul sfintei mese a altarului aflându-se: Mons. Angelo Narcis-Pop, Vicar general al Eparhiei de Lugoj, pr. prot. Nicolae Teodorescu, si un sobor numeros de preoti.
Originar din Ortisoara, tânarul teolog este licentiat în Teologie pastorala.
În Cuvântul de Învatatura, P.S. Virgil a vorbit despre sarbatoarea Preasfintei Treimi. Preotul trebuie sa celebreze cu evlavie Sfânta Liturghie. El este un om al rugaciunii. Pentru preot trebuie sa se roage toti oamenii ca Dumnezeu sa-i mentina curati si sfinti. Preotul este luat dintre oameni si pus în cele ce sunt catre Dumnezeu.
Prea Sfintitul Alexandru L-a felicitat pe tânarul preot pe parintii lui, pe sotia sa. L-a încredintat ocrotirii Prea Curatei Fecioare Maria si i-a reamintit ca face parte dintr-o Biserica martira care a dat marturie de credinta în Dumnezeu si Biserica Sa.
Parintele nou hirotonit s-a adresat Ierarhului, preotilor concelebranti si credinciosilor multumind pentru acest mare si deosebit dar. A multumit celor de fata care au fost alaturi de el.
La final Parintele „neo-hirotonit” i-a binecuvântat pe toti cei prezenti deodata, apoi pe fiecare în parte.
Parintele Silviu Bogdan va functiona ca viceparoh în parohia Timisoara V, alaturi de parohul acestei parohii, pr. Daniel Sas si acolo unde va fi nevoie.