„La Gradinita „Mina” cea mai nou înfiintata gradinita din Oradea, aflata sub conducerea Liceului Greco-Catolic „Iuliu Maniu” a avut loc astazi cercul pedagogic al educatoarelor.
În cadrul întâlnirii au fost prezentate de catre doamnele educatoare ale Liceului Greco-Catolic patru teme. acestea au fost: 1. Copilul în lumea stiintelor, sau cum sa satisfaci curiozitatile si nevoile de învatare ale coiilor în perioada educatiei timpurii, 2. Frumosul, armonia, sunetul si ritmul ca valori ale artelor cultivate la vârstele timpurii, 3. Stilurile senzoriale si implicarea lor în învatare în prescolaritate, 3. Educatia copilului în spiritul valorilor nationale (tema desfasurându-se sub forma de atelier de lucru pentru educatoare).
Alaturi de doamnele responsabile ale comisiei, Sala Ioana si Bortos Lidia, a fost prezenta si doamna director adjunct a Liceului „Iuliu Maniu”, Rodica Muresan si Preasfintitul Parinte Virgil Bercea, episcopul greco-catolic de Oradea, care a felicitat cadrele didactice pentru perseverenta, daruirea si munca depusa în vederea formarii copiilor zilei de mâine.
Din partea gazdelor, doamnele educatoare prezente au avut parte si de o surpriza. Este vorba despre doamnele Marc Bulzan Viorica, rapsod popular si Pantea Domnica, învatatoare, care au prezentat sub forma unei piese teatrale valorile traditionale stramosesti care înca se mai pastreaza, tesutul la razboi, torsul, cântecul si multe altele.