„La finele lunii aprilie 2017, a fost publicata brosura „În compania Fecioarei de la Fatima” la Editura Surorilor Lauretane de la Baia Mare. Cuprinzând 148 de pagini de text, cartea a fost îngrijita de catre parintele Cristian-Florin Sabau, cu intentia de a însoti calatoriile statuii Fecioarei Peregrine prin Eparhia Greco-Catolica de Oradea-Mare, calatorii ce vor avea loc între lunile mai-octombrie din 2017, Centenarul aparitiilor Maicii Domnului la Fatima.
Brosura începe cu o „Prezentare” semnata de catre Preasfintia Sa Virgil Bercea, în care ierarhul oradean ofera câteva linii pentru organizarea si trairea vizitelor Fecioarei Peregrine. Preasfintia Sa Virgil afirma ca daca nu ne este tuturor la îndemâna sa fim pelerini spre Sanctuarul de la Fatima, atunci vine Ea sa ne viziteze! Dupa o scurta povestire a evenimentelor de la Fatima, cartea ofera sugestii pentru rugaciunea comunitatilor crestine cu ocazia vizitei Maicii Domnului, împartind propunerile pentru feluritele categorii de vârsta: copii, tineri si adulti. Sunt prevazute meditatii, Binecuvântarea euharistica, Privegherea penitentiala, Acatistul de Fatima sau rugaciuni de consacrare pentru fiecare vârsta – toate gândite anume pentru vizita Fecioarei Peregrine. Tot pentru aceasta ocazie, exista o ampla sectiune de cântece împartite pe tematici: euharistice, penitentiale si mariane. Brosura se încheie cu câteva sugestii pentru cultivarea devotiunii mariane dupa ce statuia peregrina a plecat.
Cartea va fi pusa în vânzare la pretul de 5 lei/buc si va fi disponibila în fiecare parohie, începând din ziua sosirii statuii peregrine. Mai apoi, va putea fi achizitionata pâna la epuizarea stocului.
Brosura poate sa ramâna utila dupa eveniment atât ca si carte de rugaciuni, cât si ca o culegere de cântece religioase.