„Sâmbata 22 aprilie 2017 a fost o zi deosebita în viata credinciosilor Parohiei Greco-Catolice Olosig din Oradea care si-a sarbatorit în mod festiv hramul bisericii "Sfântul Mare Mucenic Gheorghe", cunoscuta ca Biserica Seminarului.
Sfânta Liturghie arhiereasca a sarbatorii a fost pontificata de catre Preasfintia Sa Virgil Bercea, episcopul locului, care raspunzând invitatiei parohului bisericii, pr. Eduard Fischer, a onorat acest eveniment deosebit.
În cuvântul sau de învatatura, Preasfintitul Virgil i-a îndemnat pe toti sa urmeze exemplul "Sfântului Gheorghe", care a îndurat un martiriu suferit pe timpul domniei împaratului roman Diocletian, din a carui garda personala facea parte. Aflând împaratul ca Sfântul Gheorghe este crestin, i-a amintit de juramântul de credinta si de fidelitate pe care l-a depus în slujba superiorului sau. La rândul sau, Sfântul Gheorghe i-a raspuns împartului ca primul juramânt pe care l-a depus a fost la Botez, facut fata de Dumnezeu, caruia înainte de toate îi va ramâne fidel pâna la sfârsitul vietii sale. Astfel, cunoscând martiriul prin decapitare, a intrat în ceata glorioasa a sfintilor, amintindu-ne mereu noua, tuturor crestinilor, datoria fidelitatii noastre fata de Dumnezeu.
Împreuna cu arhiereul au concelebrat în jur de 10 preoti, au participat si credinciosi sositi din parohiile învecinate dar si din afara urbei, iar cântarile la Sfânta Liturghie au fost date de catre corul „BUNAVESTIRE” al Catedralei Greco-Catolice "Sfântul Nicolae" din Oradea, fiind dirijati de Maestrul Dr. Radu Muresan.
La finalul celebrarii euharistice toti cei prezenti au avut ocazia sa venereze sfintele moaste ale patronului protector al bisericii, "Sfântul Mare Mucenic Gheorghe".
La finalul sarbatorii, multumind tuturor pentru prezenta la eveniment, parintele paroh a invitat toti credinciosii prezenti la "agapa" frateasca oferita de catre comunitatea parohiala.
Sfinte Mare Mucenice Gheorghe, roaga-te pentru noi! Amin.