„Vineri, 28 februarie, Asociatia Ave Miriam (din Valea lui Mihai) a organizat traditionalul Carnaval la oratoriul „Colt de Rai” (CRI).
Dupa cutuma anuala, în ajunul mult asteptatei primaveri dar si la intrarea în Postul Pastelui, Ave Miriam, prin coordonarea doamnei Carmen Zima, a organizat Carnavalul Primaverii. Începând cu ora 16, oratoriul a fost invadat de personaje de basm si, în scurt timp, sala mare a fost ocupata de Imperiul Veseliei cârmuit armonic de Consiliul Sufletelelor Mici si Curatele (CSMC). Caracteristic acestui CSMC este faptul ca toti membrii (peste 30 de copii) au drepturi egale la veselie si toti sunt invitati sa practice regulile prieteniei. Am constatat cu bucurie practicitatea si rodnicia acestei amicale aliante de putere, dorita de transpus în toate cercurile vietii cotidiene. Dorinta noastra si rodul activitatilor saptamânale de la CRI este însasi aceasta bucurie de a fi împreuna în armonie din copilarie pâna-n batrânete. Nu putem sa nu subliniem substanta inerenta crestina al acestui unic mod viabil de a fi: „Sa va iubiti-va unii pe altii, cum v-am iubit Eu” (Ioan 13,34).
Mamicile si tatii, prin admirarea lor în cele câteva minute au fost patrunsi de bucuria micutilor si, chiar, s-au unit cu ei în dans si jocuri. Uneori, obositi de atâta munca (a se întelege: joaca si dans!), copiii s-au asezat la mese pentru a se înfrupta si din traditionalii gogosi. La sfârsitul evenimentului, toti participantii au primit diplome de participare, pe care cu multa maiestrie le-au colorat îndata. Pentru a nu pierde nici un moment mirific oferit de Ave Miriam, toti au fost inivitati sa ne mai viziteze oratoriul si sa ne urmareasca pe domeniul virtual: www.facebook.com/ave.miriam.
Prin acest bal copiii si-au luat ramas bun de la iarna si cu voiosia lor trezesc natura, provocând primavara sa raspunda prin acelasi zâmbet aducând lumina si caldura. În spiritul crestin, ei, uniti într-un cerc al prieteniei, au întâmpinat Postul Pastelui printr-un angajament fata de Isus Mântuitorul si Prietenul copiilor, acela de a fi mai buni si ascultatori. Astfel, s-a marcat si „vinerea lasatului sec de chef”.
Multumim micilor nobili participanti, distinsilor însotitori si sustinatorilor nostri traditionali (Parohia Greco-Catolica, Primaria, Ara Shoes). Tuturor le dorim o primavara frumoasa si un Post rodnic în bine si iubire.