„Printr-un apel adresat de Eminenta Sa Cardinalul Leonardo Sandri, Prefectul Congregatiei pentru Bisericile Orientale, pentru o colecta care va fi adresata Tarii Sfinte. Eminenta Sa a transmis: „Fac apel la umanitatea noastra comuna, la credinta crestina pe care o avem în comun în Cristos, ca sa fiti cu adevarat generosi si sa contribuiti la pacea în regiunea lui Isus, adica în Tara Sfânta, devenind principali jucatori si constructori ai acestei lumi.” Prin aceasta colecta „ajutati personal la schimbarea acestei vieti de razboi, saracie, terorism, violenta si diviziune”, astfel, colecta „poate contribui la pacea în regiunea lui Isus”.

Colecta pentru Tara Sfânta a fost lansata de Papi pentru a „tine o legatura puternica între crestinii din tata lumea si Locurile Sfinte. Colecta este principala sursa de subzistenta a vietii din jurul Locurilor Sfinte; este de asemenea un instrument prin care Biserica s-a echipat pe sine pentru a sprijini comunitatile ecleziale din Orientul Mijlociu.

Astfel în toate Parohiile de pe întreg cuprinsul Episcopiei Române Unite cu Roma, Greco-Catolice, de Oradea, „Collecta pro Terra Sancta” va avea loc în Duminica Floriilor, 09aprilie 2017.
Invitam pe aceasta cale pe toti credinciosii greco-catolici sa se alature acestei actiuni de solidaritate si dragoste crestina pe care o propovaduieste Biserica în spiritul Evangheliei.