„Pentru cei din ASTRU-Oradea si Actiunea Catolica, urmarea lui Isus nu este o gluma. Sprijiniti de Dumnezeu si de Biroul Pastoral, între 30 martie-02 aprilie 2017 localitatea Sânmartin, a avut loc cursul ANIMAtori, organizat de asociatiile mai sus mentionate. Toti participantii au luat lucrurile în serios si s-au implicat fara ezitari în activitati.

Cuvântul ANIMAtor provine din latinescul „anima”, care înseamna: a da viata. ANIMAtorul este chemat sa dea viata grupului pe care îl coordoneaza. Deviza cursului a fost: „În dar ati luat, în dar sa dati”.(Mt 10,8b).
Fiind „apostolii în lume trimisi” programul spiritual nu putea sa lipseasca în aceste zile de formare. Astfel în 01 aprilie am tratat cu maxima seriozitate patima, moartea si învierea Mântuitotului Isus, animând Sfânta Liturghie în Parohia Baile 1 Mai-Haieu, unde parintele paroh Stefan Madarasi ne-a primit cu multa caldura, iar seara l-am urmat pe Isus prin Calea Crucii. Duminica, 02 aprilie, la Sfânta Litughie seminaristi Seminarului Teologic Greco-Catolic „Sfintii Trei Ierarhi”, în frunte cu Parintele Rector Anton Cioba (fost presedinte ASTRU) prin modul lor de a anima, ne-au facut sa întelegem cu adevarat ce înseamna sa fii ANIMAtor.
De formarea noastra ca si ANIMAtori s-au ocupat:
Codruta Fernea – responsabil pentru tineret în cadrul Forumului International Actiunea Catolica si secretar general Actiunii Catolice din România.
Diana Sasu – consilier pentru sectorul copii în Actiunea Catolica din România si membru ASTRU Cluj.
Iar pe plan spiritual cel care ne-a calauzit si îndrumat spre învataturile lui Isus a fost: Parintele Obreja Marius reprezentant al Biroului Pastoral Eparhial.
În încheiere se cuvine a multumi lui Dumnezeu, tuturor celor care au facut posibila apropiarea noastra de urmarea lui Isus Cristos si preotilori parohi care si-au încurajat tinerii sa participe la un asemenea curs.

ASTRU-Oradea