„Ma numesc Paola, sunt italianca. Sunt casatorita cu Aldo si avem 6 copii. Suntem o familie misionara în Romania de aproape opt ani.
Parintele Mihai mi-a cerut sa spun experienta mea de viata legata de ziua de astazi.
Al treilea copil se numeste Benedetta, adica „Binecuvântata de Dumnezeu”, pentru ca istoria ei este pentru noi o mare minune. Benedetta s-a nascut la 25 de saptamâni si era de 710 de grame.
Am avut o sarcina foarte scurta si foarte dificila pentru ca deja la 21 de saptamâni s-au rupt apele si am fost internata la spital cu „risc de avort”. Stateam în pat si nu puteam sa ma misc.
A fost o perioada în care am avut multe persecutii pentru ca la spital (chiar daca era un spital confesional) erau doctori si asistenti medicali care aveau o „mentalitate avortista”, pentru ca îmi spuneau: „E mai bine daca moare… Poate sa nu fie sanatoasa… sa aiba probleme cerebrale… (pentru ca lichidul amniotic era foarte putin si riscul era sa se nasca cu grave probleme, cu handicap). Si în plus ai deja doi copii… sunt de ajuns!!”.
Din cauza acestei mentalitati nu mi-au facut nici un tratament. Pâna când medicul primar a venit la mine si m-a întrebat: „E adevarat ca tu vrei aceasta fetita, chiar si cu toate riscurile? E asa?” Eu i-am spus: „Da, si vreau ca voi sa faceti tot posibilul pentru a o salva si restul îl va face Dumnezeu!!”.
Numai atunci au început tratamentul pentru plamânii copilului. Dupa o saptamâna, chiar nu am mai rezistat, am avut hemoragie si mi-au facut cezariana de urgenta. S-a nascut Benedetta, vie. Pentru mine a fost deja o mare minune faptul ca era vie. A fost una dintre cele mai frumoase zile din viata mea .
A fost pusa în incubator, la terapie intensiva, era intubata, si a avut multe probleme… A fost de multe ori la un pas de moarte, cu sepsis generalizat si cu 100% necesitate de oxigen. O zi am întrebat medicului Primar de Neonatologie daca era vreo speranta pentru Benedetta. Si el ne-a spus: „Numai un miracol poate sa o salveze… Rugati-va!”
Si Dumnezeu ne a facut acest cadou, o minune, pentru ca Benedetta este aici si este bine. Ea pentru noi este un „SEMN AL ÎNDURARII LUI DUMNEZEU” pentru ca El nu s-a uitat la pacatele mele, dar, în mod gratuit ne-a daruit acest cadou. Este chiar si un SEMN CA DUMNEZEU POATE SA FACA LUCRURI IMPOSIBILE!
Dupa niste ani m-am întâlnit cu o asistenta medicala care se îngrijea de Benedetta când era în incubator, si mi-a spus: „Am vazut trecând prin aceasta multe mame, multe erau disperate, dar în tine am vazut ceva ce niciodata nu am mai vazut… o mare pace ”.
Pot sa spun ca chiar daca suferinta era mare, pentru ca Benedetta era în incubator ca si Isus Cristos pe cruce, în mine era o certitudine: ca Isus Cristos era cu noi, ca nu eram singuri.
Toate acestea le-am trait multumita lui Dumnezeu, care prin Biserica m-a chemat într-o cale de convertire, Calea Neocatecumenala prin care am experimentat iubirea lui Dumnezeu si comuniunea cu întreaga Biserica si cu fratii mei de comunitate care s-au rugat încontinuu pentru noi.
În aceasta zi foarte importanta asi vrea sa amintesc cea ce spunea Maica Tereza din Calcutta: „Avortul este razboi direct, omor direct al mamei . Avortul este cel mai mare distrugator al pacii din zilele noastre. Pentru ca daca o mama îsi poate omorî propriul copil ce mai ramâne ca eu sa te omor si tu sa ma omori? Nu exista cale de mijloc.”