„Sfântul Parinte i-a primit în audienta, joi, în Sala Clementina din Palatul Apostolic, pe cei circa 40 de membri ai delegatiei "Special Olympics International". În cuvântul adresat participantilor la audienta, pontiful a transmis un salut tuturor participantilor la Jocurile Mondiale de Iarna, "Special Olympics", ce se vor desfasura în Austria, la Stiria (Steiermark), între 14 si 25 martie.

Multumind episcopului de Graz-Seckau si presedintelui organizatiei "Special Olympics" pentru saluturile adresate, Sfântul Parinte a amintit înca de la început juramântul unui sportiv Special Olympics: "Voi câstiga, dar daca nu voi reusi, cel putin voi încerca cu toate fortele".
«Activitatea sportiva face bine trupului si spiritului si permite îmbunatatirea calitatii vietii», a spus Sfântul Parinte, amintind ca «la baza întregii activitati sportive exista într-un anumit sens bucuria de a sta împreuna, bucuria pentru viata si darurile pe care Creatorul ni le face zilnic».
Papa Francisc: «Vazând un frumos surâs pe chipul vostru si marea fericire din ochii vostri când ati obtinut un rezultat bun într-o competitie – caci victoria cea mai importanta este tocmai auto-depasirea ne dam seama ce înseamna o bucurie sincera si meritata. Este posibil sa se învete de la voi fericirea pentru lucrurile mici si simple si trairea împreuna a bucuriei.»
Amintind ca sportul ajuta la raspândirea unei culturi a întâlnirii si a solidaritatii, papa Francisc a evidentiat ca participantii la Jocurile Mondiale de Iarna, "Special Olympics" ne arata ca «nu exista obstacole si nici bariere care sa nu poata fi depasite .»
«Sunteti un semn al sperantei pentru cei care se angajeaza în favoarea unei societati mai inclusive. Orice viata este pretioasa, orice persoana este un dar, iar incluziunea îmbogateste orice comunitate si societate. Acesta este mesajul vostru pentru lume, pentru o lume fara hotare si fara excluziune.»
Anul acesta, la Jocurile Mondiale de Iarna "Special Olympics”, cea mai mare competitie internationala de iarna dedicata persoanelor cu dizabilitati, România va fi reprezentata de 16 sportivi cu dizabilitati intelectuale, la eveniment fiind asteptati peste 3.000 de sportivi din 110 tari si, de asemenea, 1.000 de antrenori si 3.000 de voluntari, informeaza situl specialolympics.ro

Sursa: http://ro.radiovaticana.va