„Luni, 30 ianuarie, Biserica Greco-Catolica din Beius si-a sarbatorit hramul cu ocazia praznuirii Sfintilor Trei Ierarhi: Vasile cel Mare, Grigore Teologul si Ioan Gura de Aur.
Sfânta Liturghie a fost celebrata de protopopul Zima Zorel, paroh de Beius, alaturi de vicarul parohial Slobodnic Iosif si preotii din Protopopiatul de Beius. Corul bisericesc „Ioan Busitia”, dirijat de Boldis Zoltan, a raspuns invocatiunilor celebrantilor si a încântat enoriasii prezenti cu pricesne. În cuvântul de învatatura, parintele Zorel a prezentat personalitatea celor trei Sfinti Parinti ai Bisericii, actualizând pilda si provocarea lor atât sub aspectul individual al credinciosilor, cât si sub aspect comunitar. Parintele a omagiat comunitatea beiuseana care are un istoric demn si bogat, atît datorita marilor episcopi fondatori si sustinatori ai institutiilor scolare românesti din Beius, cât si datorita preotilor si enoriasilor lor care au oferit un impresionant aport spiritual si intelectual misiunii locale; ea a fost chiar o lumina constanta din cele mai vitregite timpuri luminând cautatorii de Dumnezeu, dar si cei de cultura si identitate nationala pe parcursul drumului lor. La final, parintele a cerut mijlocirea sfintilor praznuiti pentru haruri si binecuvântari asupra comunitatii care atât individual, dar mai ales comunitar sa devina lumina vie si calda calauzitoare spre Domnul Dumnezeu.
Astfel, Biserica din Beius a început prin acest moment spiritual si festiv, alaturi de cel ecumenic ocazionat de Octava de Rugaciune pentru Unitatea Crestinilor tinuta la nivel de Beius tot în acest lacas, un nou an binecuvântat, cu provocari si deziderate.
„Dupa momentul personal si de tihna din timpul unei întâlniri personale si apropieri de Domnul, este timpul unei iesiri a Bisericii în lume pentru a împartasi adevarul si bucuria credintei în Dumnezeu”, a concluzionat parintele în interviul acordat televiziunii locale, împartasind acestuia exemple de activitati sociale si caritative atât ale oratoriului „Colt de Rai” cât si cele ale diverselor asociatii religioase (Reuniunea Mariana, AGRU, Familia Preasfintei Inimi al lui Isus) existente în parohie.