„Cu emotii în rucsac cetele de lupisori si pui de lup din Oradea au pornit miercuri, 4 ianuarie, sa exploreze padurile din jurul Belisului (judetul Cluj) si sa-l salveze pe micutul Mowgli din mâinile maimutelor. Vânatoarea a fost condusa de Akela, Baghera si Raksha ajutati de Chill, Kaa si Hati (cercetasi si cercetase din patrulele Leopardul si Linxul).
Dupa doua ore de mers cu autocarul au ajuns la destinatie, unde muntii i-au asteptat pe cei mai mici dintre cercetasi, îmbracati în zapada. A urmat un careu de deschidere a taberei, în care noii lupisori si pui de lup si-au primit cravata. În scurt timp distractia a început cu traseul Herbert, unde fiecare lupisor si pui de lup si-a dovedit rapiditatea, îndemânarea, perspicacitatea si capacitatea de concentrare. S-au târât prin zapada proaspata, încercând sa nu atinga sfoara cu clopotei, au dirijat o minge printre jaloane, cu o creanga pe post de crosa, iar când aceasta s-a dovedit inutila s-au mai folosit si picioarele, au transportat busteni peste podul din crengi de brad, au traversat un trunchi de brad sperând sa nu ne dezechilibreze si sa nu piarda puncte, s-au catarat, iar la final si-au dovedit memoria vizuala la jocul Kim. Veghea de seara a venit cu jocuri, cântece si scenete în care lupisorii au demonstrat ca sunt creativi si veseli chiar si dupa o zi obositoare.
A doua zi de tabara a început cu înviorarea condusa de Chill. O prima explorare a padurii, a fost ocazia de a descoperi un izvor cu apa limpede. Familiarizati astfel cu împrejurimile, lupisorii au fost pregatiti pentru momentul mult asteptat, plecarea în Marea Vânatoare. Urmând semne de pista si descifrând mesaje scrise în codul Morse si ferindu-se de tigrul Shere-Kan, echipele de lupisori si pui de lup i-au descoperit pe bandarlogi (maimutele) ce îl tineau prizonier pe Mowgli. Echipa lupilor gri a reusit sa îi elimine pe bandarlogi eliberându-si prietenul. Dupa vesela veghe de seara, cetele s-au strâns în Consiliul sub clar de luna, pentru a împartasi unii altora gânduri despre experientele traite si pentru a premia câstigatorii traseului Herbert si a Marii Vânatori.
Dupa o partida de sanius, timpul ramas din ultima zi de tabara a fost închinat lui Dumnezeu, pentru ca a fost Sarbatoarea Botezului Domnului. Lupii batrâni le-au povestit celor mici despre botez si importanta lui, iar parintele Paul Popa a celebrat Sfintirea Apei si Sfânta Liturghie, binecuvântând membrii cetei. Trei dintre lupisori si-au depus promisiunea angajându-se sa faca tot ce le sta în putinta pentru a fi credinciosi lui Dumnezeu, patriei, parintilor si legii cetei si pentru a ajuta în fiecare zi pe cineva. Lupisorii au învatat de la parintele Paul sa traiasca credinta cu bucurie, laudându-L si multumindu-I Domnului prin cântece vesele.

Asociatia „Cercetasii Români Uniti” este o asociatie de laici a Eparhiei Române Unite cu Roma, Greco-Catolica Oradea, înregistrata ca persoana juridica fara scop patrimonial la Judecatoria Oradea din 29.01.2007.