„Vineri seara, Parohia Sfânta Treime din cartierul Nufarul din Oradea, a pregatit o seara de colinde în care protagonistii principali au fost tinerii si credinciosii Parohiei. Cu acest prilej parintele Gheorghe Vasile Pop, parohul comunitatii a transmis urmatorul mesaj celor prezenti:

Iubiti credinciosi
Craciunul este sarbatoarea rascumpararii si în fata acestui eveniment minunat atitudinea crestinului este aceea de recunostinta si de bucurie: cerul s-a împacat cu pamântul; Dumnezeu a venit în mijlocul nostru.
Sarbatoarea Craciunului ne vorbeste despre acela care ne poate mântui: de Cristos. Maria si Iosif si astazi mai cauta un loc de poposire si de adapost pentru copilul Isus. Locul acesta poate fi familia si mai ales inima fiecaruia. Pentru asta trebuie sa i se deschida larg usa inimii si sa fie lasat sa intre

Iubiti credinciosi,
Acolo unde cineva gaseste timp sa se roage sau se cufunda în tacere ca sa mediteze la cele petrecute la Betleem, la misterul nasterii lui Isus, acolo este cu adevarat Craciunul. În casa unde oamenii în aceste zile îsi îndreapta pasii spre biserica pentru a-i cânta lui Cristos si a-l lauda pe el, acolo este cu adevarat Craciunul. Acolo unde se sting dusmaniile si-si face loc iertarea, este Craciunul. Acolo unde omul s-a hotarât sa se lepede de viata lui de pacat pentru a merge mai frumos si mai drept pe drumul spre vesnicie, acolo se naste Cristos.

E sarbatoarea lui Isus. Îngenunchem la ieslea în care s-a nascut. Spre el ne îndreptam ca sa-i multumim si sa-i spunem despre noi, despre cei dragi ai nostri, despre împlinirile si nereusitele noastre, despre bucuriile si tristetile noastre, despre sperantele si descurajarile noastre,

Iubiti credinciosi, va doresc sa va fie acest Craciun: plin de lumina, de har, plin de viata noua, de hotarâri sfinte, de bucurie, mai ales acolo unde este suferinta, boala si întuneric. Sa se nasca Isus în fiecare casa si în fiecare suflet.

Acum vom urmarii sceneta pregatita de copiii nostri, si dupa aceea vom asculta colindele pregatite de corul bisericii, îndrumati de profesor Badiceanu iar la sfârsit vom cânta împreuna doua colinzi.