„Preotii catolici responsabili pentru tineret si referentii laici de tineret a diferitelor dieceze si eparhii catolice din România s-au întâlnit în perioada 4-6 aprilie în casa comunitara „Helga Vinter” din Ardud-Vii. Gazda acestei întâlniri a fost Dieceza Romano Catolica de Satu Mare.
La initiativa preotului responsabil pentru tineret în cadrul Conferintei Episcopilor Catolici din România Felix Roca, la întâlnire s-a discutat despre „vocea actualizata” a pastoratiei tinerilor, acele cai prin care tinerii pot fi azi atinsi, si inclusi în bucuria lui Cristos. În ziua de marti, Parintele Felix Roca a tinut o prezentare în legatura cu aceasta tema, pornindu-si ideile de la gândurile Papei Francisc. Astfel a vorbit despre facilitarea sentimentului unitatii, respectiv importanta întelegerii timpului în care traim.

A urmat discutiile pe grupuri, ca mai apoi gândurile sa fie prezentate în plen. S-a accentuat perfectionarea prezentei online a Bisericii locale, stimularea tinerilor în spatiul virtual si sporirea întâlnirilor între tinerii de cele doua rituri romano catolic si greco-catolic, pentru o întelegere mai buna, pentru întarirea relatiilor dintre ei.

Un punct important al programului a fost prezentarea facuta de domnul Cristian Tallian, medic primar, care a vorbit despre diferite tulburari din timpul copilariei, respectiv adolescentei, dar si ajutorarea în aceste cazuri. Participantii la întâlnire au avut ocazia de a se întâlni cu Preasfintitul Eugen Schönberger, dar si cu Preasfintia Sa Virgil Bercea, episcop responsabil pentru pastoratia tinerilor în cadrul Conferintei Episcopilor Catolici din România.

Sursa: http://szatmariegyhazmegye.ro