În Duminica a XXIII-a după Rusalii, Părintele Antoniu Chifor, vicarul eparhial cu preoții, a celebrat Sfânta Liturghie la Drighiu, în Jud. Sălaj, localitate situată în inima munților Plopiș.

Alături de dânsul, au fost prezenți la masa altarului Pr. paroh Ciprian Burdaș (care administrează și parohia vecină, Halmășd) și  Pr. Vasile Pop, din parohia Iaz. Liturghia s-a celebrat în noua biserică, aflată în construcție din anul 2015 și care va fi sfințită anul viitor.

Ca reprezentant al Preasfințitului Virgil, părintele vicar a transmis salutul și binecuvântarea Preasfinției Sale, precum și dorința și speranța de a-i întâlni pe credincioșii parohiei, la momentul mult așteptat al sfințirii noii biserici.

Referindu-se la evanghelia duminicii, părintele vicar a subliniat că: Din punct de vedere individual, patimile sunt forme de posesie mai puţin spectaculare decât cele despre care ne vorbeşte evanghelia astăzi, însă mult mai meschine. Atunci când patimile ne umbresc spiritul și ne aservesc, nu mai putem reacţiona și devenim cu adevărat sclavi ai acestei lumi. Ajunge să privim în jurul nostru pentru a vedea cât de actuală este această posesie.

La finalul liturghiei, Părintele Ciprian, în numele comunității, i-a mulțumit părintelui vicar pentru prezență și pentru binecuvântarea adusă parohiei în numele Preasfințitului Virgil.

Biroul de Presă