„Satul lui Simion Barnutiu s-a adunat marti, 1 decembrie, pentru a participa la un moment omagial dedicat Zilei Nationale a României. Evenimentul s-a desfasurat la Biserica Greco-Catolica din localitate, unde, începând cu ora 16.00, au avut loc rugaciuni de pomenire a eroilor care s-au jertfit pentru unitatea nationala si o rugaciune de binecuvântare a lucrarilor de renovare a criptei în care se afla Simion Barnutiu si Alimpiu Barbolovici.
Dupa acest moment, au urmat alocutiunile în cadrul carora au luat cuvântul istoricul Marin Pop, deputatul Lucian Bode, prof. Sorin Boldea, dr. Liviu Gârbea, s.a. La eveniment au mai participat preoti din Protopopiatele Greco-Catolice Simleu Silvaniei si Zalau, alaturi de protopopii acestora, cadre didactice din localitate, si nu numai, dar si oameni simpli din Bocsa si din împrejurimi. La finalul evenimentului, elevii însotiti de profesori, au sustinut un scurt program cultural-artistic.
Prin aceasta manifestare de la Bocsa s-a realizat si o asociere cultural-istorica între localitatile salajene cu trecut în realizarea idealului de unire a Transilvaniei cu România, sub denumirea „4B Pro România” (Bocsa – Simion Barnutiu, Badacin – Iuliu Maniu, Bobota – Corneliu Coposu si Basesti – Gheorghe Pop). Totodata, s-a vorbit si despre grupul de la Bocsa care au tinut vie, în perioada comunista, memoria lui Simion Barnutiu si ideea de patriotism, grup din care mai sunt în viata doar 3 membri. Evenimentul a fost organizat de Parohia Greco-Catolica Bocsa, alaturi de „Clubul de la Bocsa”.