„Ca în fiecare an, sarbatoarea Buneivestiri a venit cu emotii pentru seminaristii din anul I, ai Seminarului Teologic Greco-Catolic Sfintii Trei Ierarhi „Vasile, Grigore si Ioan” din Oradea. În cadrul Vecerniei celebrata în Biserica Seminarului, Preasfintitul Virgil, având alaturi un sobor de preoti, a binecuvântat reverendele, învesmântând pe cei 9 studenti, nerabdatori sa faca primul pas în parcursul lor de formare.
Numita „haina zilnica a preotului”, reverenda este un semn distinctiv, care impune respect si, probabil, o oarecare sobrietate în atitudine. Însa noi, cei care am primit binecuvântarea de o purta, trebuie sa constientizam ca aceasta este o tinuta menita sa reflecte starea de smerenie si de ascultare a noastra ca servitori ai lui Dumnezeu.
În cuvântul de învatatura, Preasfintitul Virgil Bercea, Episcop de Oradea Mare, a subliniat importanta postului, ca timp sfânt în care ne aflam, ca dedicare cu totul lui Hristos. Relatând si o scurta poveste din copilaria sa, a evidentiat ca metaniile mari, specifice acestei perioade a Paresimilor, reprezinta de fapt, închinarea întregii noastre fapturi lui Hristos Domnul. În final, Preasfintitul ne-a îndemnat sa luam modelul Preacuratei Fecioare Maria si sa raspundem si noi atât de frumos chemarii lui Dumnezeu: „Fie mie dupa cuvântul tau!”(Lc. 1,38).
Tuturor le uram binecuvântari si haruri în drumul formarii pentru Sfânta Taina a Preotiei.