„Seara de 27 noiembrie a fost una de o însemnatate deosebita pentru comunitatea Colegiului român din Roma, pentru ca Vestea Nasterii Domnului a fost cântata de studenti în fata numerosilor invitati prezenti si în acest an cu ocazia concertului traditional oferit în Postul Craciunului si în apropierea zilei Nationale a României.
Dupa celebrarea unei parti a Acatistului Buneivestiri, Parintele Gabriel Buboi, Rectorul Colegiului a adresat un cuvânt de bun venit distinsilor oaspeti si a subliniat importanta sarbatorii pentru care ne pregatim si a frumoaselor noastre traditii românesti. Sarbatoarea a pus în evidenta talentul si daruirea cu care studentii teologi întâmpina Nasterea Domnului precum si bucuria de a o vesti tuturor.
Evenimentul a fost onorat de prezenta Arhiepiscopului Cyril Vasil’ SI, Secretarul Congregatiei pentru Bisericile Orientale, a Excelentei Sale Dl. Liviu-Petru Zapârtan, Ambasadorul României pe lânga Sfântul Scaun, a altor Monseniori, profesori si prieteni ai Colegiului din Urbe.

Sursa: http://pioromeno.com